İlhan İrem'in vasiyeti ortaya çıktı. Eşi Hansu İrem açıkladı

İlhan İrem'in vasiyeti ortaya çıktı. Eşi Hansu İrem açıkladı
Türk müziğinin unutulmaz isimleri arasında yer alan ve 67 yaşında vefat eden sanatçı İlhan İrem’in vasiyeti ortaya çıktı.

"Anlasana", "Sürgün Gibi Masallarda" ve "Olanlar Olmuş" gibi unutulmaz eserlerin de aralarında olduğu çok sayıda şarkıya imza atan müzisyen ve şarkı sözü yazarı İlhan İrem, 67 yaşında hayatını kaybetti.

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle diyaliz tedavisi gören İrem''in vefatının ardından pek çok ünlü isim üzüntüsünü dile getirdi.

3 VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI

Elde edilen bilgilere göre eşi Hansu İrem ise vefat haberinin ardından eşinin üç vasiyeti olduğunu söyledi. İrem, "Tabutunun Türk bayrağına sarılmasını istemişti. Atatürk Kültür Merkezi’nde bir tören yapılmasını istiyordu. Bir diğer vasiyeti de Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilmekti" dedi.

İlhan İrem''in vefatının ardından sanat dünyasından pek çok isim üzüntüsünü sosyal medya hesaplarından dile getirdi.

SON PAYLAŞIMI

İlhan İrem''in, geçtiğimiz şubat ayında böbrek rahatsızlığı sebebiyle ağırlaştığı, yoğun bakıma alındığı iddia edilmişti. Bu haberler üzerine sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaşan sanatçı, "Tüm zamansızlıkları içinde sevginin... (27 Şubat 2022)" mesajını yayınlamıştı.

İLHAN İREM KİMDİR?

İlhan İrem 1 Nisan 1955’te Bursa’da doğdu. 1969 yılında ortaokul son sınıftayken, okul orkestrasının solisti olarak müziğe ilk adımını attı. 1970 yılında Milliyet Gazetesi’nin düzenlediği liselerarası müzik yarışmasında Meltemler adını verdikleri orkestraları ile Marmara Bölgesi birincisi oldu. Meltemler ile 1970 – 1973 yılları arasında Bursa Çelik Palas Oteli ve Uludağ’daki çeşitli otellerde dans müziği şarkıcılığı yaptı.

FETÖ''CÜLER HER TÜRLÜ EZİYETİ YAPMIŞTI

İrem''e FETÖ''cüler tarafından yapılmayan kalmamıştı.Yıllar önce bir yazı kalem alan İlhan İrem, sözde FETÖ elebaşı Fethullah Gülen''e "Fetuş" diye hitap etmiş ve açılan tazminat davası sonucu 1 milyar TL tazminat ödemişti. İlhan İrem, kendisine tazminat davası açılmasına neden olan yazıyı 18 Ağustos 2016 tarihinde sosyal medya hesabından paylaşmıştı:

"Fethullah Gülen, Antalya''da yayınlanan Yeni İleri Gazetesi''nde "Barış" başlığıyla köşe yazısı yazan sanatçı İlhan İrem''in kendisine "Fetuş" diye hitap etmesi üzerine avukatları aracılığıyla açtığı tazminat davasını kazandı. 1999 yılı Kasım… Fethullah Gülen, Antalya''da yayınlanan Yeni İleri Gazetesi''nde "Barış" başlığıyla köşe yazısı yazan sanatçı İlhan İrem''in kendisine "Fetuş" diye hitap etmesi üzerine avukatları aracılığıyla açtığı tazminat davasını kazandı.

1999 yılı Kasım ayında Yeni İleri Gazetesi''nde köşe yazısı yazan sanatçı İlhan İrem, ''Barış'' başlığıyla Fethullah Gülen''i eleştiren yazısında "Fetuş" diye hitap etmişti. Fethullah Gülen''in avukatlarının İstanbul Üsküdar 2. Asliye Hukuk Mahkemesi''nde açtığı 1 milyar liralık tazminat davası, Yeni İleri Gazetesi, gazetenin sorumlu müdürü Ahmet Dökdök ve sanatçı İlhan İrem''in 100''er milyon lira tazminat ödemeye mahkum edilmesiyle sonuçlandı. Bu arada gazetenin sorumlu müdürü Ahmet Dökdök hakkında 100 milyon liralık tazminatı ödemediği gerekçesiyle icra takibi başlandı. Tazminatın ödenmesi konusunda kendisine bir ihbarname gelmediğini belirten Ahmet Dökdök, bugün Antalya 2. İcra Müdürlüğü''ne başvurup, mal beyanında bulundu."

 

İlgili Haberler