Tarihin ilk Apple'ının satış fiyatı belli oldu: Steve Jobs'a aitti

Tarihin ilk Apple'ının satış fiyatı belli oldu: Steve Jobs'a aitti
Günümüzde en çok kullanılan ve günceli en çok takip edilen Apple'ın ilk bilgisayarı satışa sunulmuştu. 670 bin dolardan satışa çıkarılan bilgisayar sahibini buldu. Steve Jobs'a ait olan cihaz açık artırma yöntemiyle satıldı.

Apple''ın ilk ürünü olan Apple-1 isimli bilgisayar, şirketin kurucu ortakları Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından 1976 yılında geliştirilmişti 200 adet üretilen ve ilk üretildiğinde 666 dolara satılan cihaz tekrar açık artırma yöntemiyle satışa sunuldu.

En az 500 bin dolara alıcı bulması beklenen Apple-1 prototipinin, isminin açıklanmasını istemeyen bir koleksiyoncu tarafından 677 bin dolara satın alındığı ifade edildi.

Cihazı tasarlayan ve Steve Jobs’un kullanmasını sağlayan Steve Wozniak konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Apple-I, Apple-II ile kıyaslandığında korkunç derecede geride. Ancak Apple-I bilgisayarı dünyaya satın alınabilir ve kullanışlı bir bilgisayarın formülünü göstermiş oldu.

Tasarımlarımı Homebrew Computer Club''a ücretsiz olarak verdim. Bilgisayarların eğitim konusunda yardımcı olabileceğine olan inancım, ilk Apple-I bilgisayarını ortaokul öğrencilerine göstermek için kulüp üyemiz Liza Loop''a vermemi sağladı.

Apple-I bilgisayarına, ''kişisel'' kavramını nasıl tanımladığınıza bağlı olarak kişisel bilgisayar diyebilirsiniz. Apple-I ve Apple-II, daha önce atılmamış adımları attı.

İlgili Haberler