İlk kez bir kooperatif halka arz oluyor

İlk kez bir kooperatif halka arz oluyor
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker’in, borsada örneği olmayan bir kuruluş olduğunu dile getirerek “Şeker sektöründen ilk defa bir halka arz gerçekleşecek. Ayrıca ilk kez bir kooperatif halka arz olacak” diye konuştu.

Kayseri Şeker onay bekliyor

Halka arzda son aşamaya gelen Kayseri Şeker, Türkiye''de bir ilke imza atacak. Dünya Gazetesi''nden Hakan Güldağ ve Kenan Sözbir ile GONG programına katılan Kayseri Şeker''in büyük ortağı konumundaki Kayseri Pancar Kooperatifi''nin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, ilk kez bir kooperatifin halka arz edildiğinin altını çizerek küresel bir şirket olmayı hedeflediklerin söyledi.

Akay, Kayseri Şeker’in kayıtlı sermayesi 600 milyon TL’den 750 milyon TL’ye çıkarıldığını ve kayıtlı sermaye sistemine geçildiğini kaydederek “Bu artırılan 150 milyon liralık sermayenin 106 milyon lirası ödendi. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık ve SPK’ya sunum yaptık. Şimdi SPK tarafından Kayseri Şeker’in halka arzının onaylanmasını bekliyoruz. İlk defa Türkiye’de şeker sektöründe faaliyet yürüten bir kooperatif kuruluşu böyle bir teşebbüsü gerçekleştirme noktasına geldi. Türkiye’deki şeker sektöründe faaliyet gösteren diğer şirketlere ve kooperatif kuruluşlarına örnek olacağımıza inanıyoruz. Biz küresel bir şirket olma iddiasındayız bunun zeminini hazırlıyoruz” dedi.

HALKA ARZ GELİRİ YATIRIMLARA GİDECEK
Halka arzdan elde edecekleri gelirin en başta şirkete finansal bir katkı sağlayacağını dile getiren Akay, “Şirketin öz kaynak yapısını güçlendirecek. Kayseri Şeker, kendisini sürekli geliştiren ve büyütmeye çalışan bir şirket. Bu sektörde büyüyebilmek için kota sahibi olmak lazım. Türkiye’de kota sahibi olmanın yolu fabrika almaktan geçiyor, Kayseri Şeker de üç sene önce bu başarıyı ortaya koydu. Biz de halka arzdan elde edilecek gelir ile ilgili yatırımları önceliklendireceğiz. Ayrıca finansal maliyetlerimiz azalacağı için şirket bundan da pozitif olarak etkilenecek. Bu şekilde hissedarımız kardan pay alma noktasında önemli bir avantaj elde edecektir. Bunun dışında organik gübre konusunda, tarımın sürdürülebilirliğine katkı amacıyla, adımlar atmak istiyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler