İlk kez hakim karşısına çıktı. Ümitcan Uygun'dan Aleyna Çakır itirafı

İlk kez hakim karşısına çıktı. Ümitcan Uygun'dan Aleyna Çakır itirafı
Geçen yıl Ankara Keçiören'deki evinde ölü bulunan Aleyna Çakır olarak tanınan 21 yaşındaki Sema Esen'in ölümünün baş şüphelisi Ümit Can Uygun'un 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'tehdit' suçlarından yargılandığı davanın görülmesine başlandı. Suçlamaları reddeden sanık Uygun, "Bir kez tokat attım, astım hastası olduğu için bayıldı" ifadesini kullandı.

Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen''in, geçen yıl 3 Haziran günü Keçiören''deki evinde ölü bulunmasına ilişkin soruşturmada, baş şüpheli Ümitcan Uygun gözaltına alınıp, serbest bırakılmıştı. Sema Esen, ölümünden yaklaşık 3 ay önce 17 Nisan’da kendisini darp ettiği anlara ait görüntüleri sosyal medyada canlı yayınlayan Ümitcan Uygun hakkında şikâyetçi olmuştu. Bu soruşturma kapsamında da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Uygun ve olay sırasında evde bulunun arkadaşı Enes Ö. hakkında, ''konut dokunulmazlığını ihlal'' ve ''tehdit'' suçlarından dava açıldı.  

ÜMİTCAN UYGUN İLK KEZ HAKİM KARŞISINDA

Hakkında, farklı suçlamalarla çok sayıda soruşturma bulunan sosyal medyada uyuşturucu kullandığı sırada çekilen görüntüleri sebebiyle yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Ümitcan Uygun, ilk kez açılan bir dava kapsamında, Ankara hakim karsısına çıktı. Uygun, cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılırken diğer tutuksuz sanık Enes Ö., taraf avukatları ve Sema Esen’in yakınları duruşmada hazır bulundu.

SUÇLAMAYI REDDETTİ

Sanık Ümitcan Uygun, suçlamaları reddederek, "Konut dokunulmazlığını ihlale ilişkin, biz o evde birlikte yaşıyorduk. Elektrik, su faturası bile benim üzerime. O gün, Sema sosyal medyadan canlı yayın yaptı. Ben o sırada evde değildim. Beni kızdıracak sözler sarf edip, bana küfür etti. Ben de sinirlenerek, Enes’le birlikte eve gittim. Zile bastık. Bizi delikten gördükten sonra kapıyı kendi açtı. Normal şekilde içeriye girdik. Olaydan 2 gün önce kendisiyle tartışıp ayrılacak gibi olmuştuk. Yine aynı sebepten tartışmaya başladık. Hakaret, darp, tehdit olmadı. Tartışmanın uzamaması için Enes''le evden ayrıldık. Çıkarken herhangi bir şey olmadı. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu

''EVET TOKAT ATTIM''

Savunaması üzerine hakim Uygun''a poliste verdiği ifadesinde tokat attığını söylediğini hatırlattı. Bunun üzerine tokat attığını kabul eden Uygun, Sema Esen''in bir tokatla neden bayıldığının sorulması üzerine, "Astım hastası olduğu için tokatla birlikte bayıldı" diye yanıt verdi. Hakimin, olaya tanık olan Merve A''nın savcılıkta verdiği ifadesinde "Sema baygın halde iken Ümitcan Uygun canlı yayın yapıp ''Sema nakavt öyle olmaz böyle olur'' dedi" yönündeki ifadesini hatırlatması üzerine, sanık Uygun, "Alkolün etkisinde olduğum için ne söylediğimi tam hatırlamıyorum. Ancak kesinlikte tehdit, darp ve hakaret etmedim. Daha sonra da evden çıktık" ifadelerini kullandı.

Diğer sanık Enes Ö. ise savunmasında şöyle konuştu: 

"Eve girdikten sonra Sema ile Ümit tartışmaya başladı. İkisi de birbirine küfür ediyorlardı. Tehdit yoktu. Salona girdiğimde, Ümitcan tokat atınca bayıldı. Ümitcan 15-20 saniyelik bir canlı yayın açtı. Canlı yayında, ‘öyle yapılmaz böyle yapılır’ dedi. Canlı yayındaki kastı nedir bilmiyorum. Arkadaşı Merve ‘siz çıkın ben ilgilenirim’ dedi. Sema ile Ümitcan aynı telefonu kullanıyordu. Canlı yayının yapıldığı sosyal medya hesabı Sema’ya aitti” 

Sanık Uygun’un avukatı, suçlamaları kabul etmediklerini, Sema Esen’in olaydan sonra şikayetinden vazgeçtiğini söyleyerek, müvekkilinin beraatini talep etti.

''DOSYA AĞIR CEZAYA GÖNDERİLSİN''

Sema Esen’in ailesinin avukatı ise, her iki sanığın da çelişkili ifadeler verdiğini, bu sebeple olay günü Sema Esen’le olan telefon görüşmeleri ve hangi telefondan görüştüklerinin tespiti için HTS kayıtlarının istenilmesini, ayrıca olayın öldürmeye teşebbüs olduğunu, bu sebeple mahkemenin görevsizlik kararı vererek, dosyanın ağır ceza mahkemesine göndermesini talep etti. Savunma ve bayanların ardından ara kararını açıklayana mahkeme, sanığın ifade ettiği gibi Sema Esen’le birlikte aynı evde yaşayıp yaşamadığının tespiti için elektrik ve doğalgaz faturalarının istenilmesine karar verdi. Dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilme talebini reddeden mahkeme, duruşmayı bir sonraki tarihe erteledi. 

İlgili Haberler