Mansur Yavaş ve İmamoğlu seçimdeki son durumu açıkladı: YSK'nın ıslak imzalı verilerine göre Kılıçdaroğlu 47 Erdoğan 45

Mansur Yavaş ve İmamoğlu seçimdeki son durumu açıkladı: YSK'nın ıslak imzalı verilerine göre Kılıçdaroğlu 47 Erdoğan 45
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş yeni bir açıklama yaptı. İmamoğlu 7,5 milyon oyun sisteme işlenmediğini belirtirken, Mansur Yavaş ise YSK verilerine göre Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş seçimdeki son durumu açıkladı.

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Biz burada 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı adına buradayız. Az önce iktidar partisi sözcüsünün ifadesiyle 13. Cumhurbaşkanımız sayın Kılıçdaroğlu sözümü eleştirdi. Kendisi eleştirebilir. Saygıya gelince, siz bir seçim bitmeden İstanbul kazandı diye şehri donattığınız için sizin sisteminize güvenmiyoruz ama memleketimizin kurumlarına güveniyoruz.

Bir kuruma güvenmedik, o da Anadolu Ajansı. 1 saattir 50,01’de tuttu. Kurutluş Savaşı’ndan bugüne büyük hizmetleri olan Anadolu Ajansı’nı adeta bitkisel hayata soktunuz. Bu sistemin bizi çok sıkıntıya soktuğunu zaten biliyoruz. Onları da bizi de bu sistem zora soktu."

"ANADOLU AJANSI BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDE"

"Baştan beri yaptığımız açıklamalarla gerçekler zaten ortaya çıkıyor. Yüzde 60’larla başlayan manipülasyon yüzde 49’lara kadar indi. Şu anda işlem yapılmayan 7,5 milyon oy var. Çoğunluğu bizim güçlü olduğumuz sandıklar. Devletin tüm kurumlarını sıkıntıya soktukları için Anadolu Ajansı bizim için yok hükmünde.

Biz asla vazgeçmeyeceğiz. Elimizdeki ıslak imzalı tutanaklar üzerinden açıklama yapmaya devam edeceğiz.

18.30’dan beri bazı veriler hiç değişmedi. Biz hassasiyetle çalışmaya devam ediyoruz. Sandıklarda görev yapan arkadaşlarımız bu sürece alışkınlar. Milletimizin namusu olan oyları sonuna kadar korumaya devam ediyoruz. Umuyoruz ki süreci sorunsuz bir şekilde tamamlayacağız."

"YSK VERİLERİNE GÖRE KILIÇDAROĞLU ÖNDE"

Mansur Yavaş'ın açıklamaları şöyle:

"Anadolu Ajansı ile ilgili söylediğimiz sözleri şiddetle eleştiriyorlar ama haksızlar. Son 8 seçimin tamamında iktidar tarafı seçimde önde başladı ama sonra veri akışı kesildi. Şimdi daha tedbirliyiz ve ıslak imzalar üzerinden açıklama yapıyoruz. Diyarbakır’da torba kuyrukları görüyoruz. İstanbul’da ve Ankara’da itirazlar var. Antalya ve Ankara’da binlerce ıslak imzalı belge elimize gelmedi.

Kılıçdaroğlu’nun oyu yüzde 47,7 olurken Erdoğan’ın oyu ise yüzde 45. Seçimi kazandık diye gösteri yapıyorlar, sandık görevlilerinin motivasyonu bozuluyor. Oy ne olursa olsun milletin hakkını aramak bizim görevimiz. Büyük bir ihtimalle sayın genel başkanımız bu turu birinci olarak tamamlayacak, seçimin ikinci tura kalma olasılığı yüksek."

Ayrıntılar gelecek...

İlgili Haberler