Yüzde 40’lık artışın ardından ilk kez konuştu. İmamoğlu'ndan ulaşım zammı açıklaması

Yüzde 40’lık artışın  ardından ilk kez konuştu. İmamoğlu'ndan ulaşım zammı açıklaması
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Halk TV’de yayınlanan Sadece Soruyorum programında Mehmet Tevfik Göksu’nun “Ulaşıma yapılan bu zammı İBB sübvanse etsin.” sözlerine cevap verdi. İmamoğlu, “Siz sadece 4 ay içerisinde %110 mazot zammı yapmışken bu mümkün değil.” dedi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Halk TV’de yayınlanan Sadece Soruyorum programında İpek Özbey’in sorularını yanıtladı.

“YARDIM BÜTÇESİNİ 5 KAT ARTIRMAK DURUMUNDA KALDIK”

İBB’nin sosyal yardım bütçesinden bahseden İmamoğlu, “Askıda fatura 100 milyon liraya ulaştı. Dünya çapında özel bir yere oturdu. İstanbul''da sosyal yardım bütçesini 5 kat artırmak durumunda kaldık.

“BÜYÜK BİR EKONOMİ YÖNETİMİ BECERİKSİZLİĞİ VARDIR”

Eğitim yardımlarımız devam ediyor. Bugüne kadar 70 bin üniversite öğrencisine burs verdik. Bunları üzüntüyle anlatıyorum. Bu şehir zenginliği konuşmalı yoksulluğu konuşuyorsa büyük bir ekonomi yönetimi beceriksizliği vardır.”

“SİZ YÜZDE 110 MAZOT ZAMMI YAPMIŞKEN BU MÜMKÜN DEĞİL”

İBB Meclisi AKP Grupbaşkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun “Ulaşıma yapılan bu zammı İBB sübvanse etsin.” sözlerine de cevap veren İmamoğlu, “Trajikomik bir durum. Siz sadece 4 ay içerisinde yüzde 110 mazot zammı yapmışken bu mümkün değil. Belediyenin %25 bütçesine denk düşüyor bu mümkün değil.” dedi.

“İSTANBUL''U KAYBETMEK ONLARI MAHVETTİ”

“Bu zammı yapmasaydık İETT iflas ederdi.” Diyen İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu kadar zavallı bir tarifle popülist bir tarifle çıkar elde etmek derdindeler. İstanbul''u kaybetmek onları mahvetti. Biz bütün bu zorluklara rağmen 10 metro yapıyoruz.”

İlgili Haberler