İmamoğlu'na kumpasta flaş gelişme: Çiftçi ve kameramanın kim oldukları belli oldu

İmamoğlu'na kumpasta flaş gelişme: Çiftçi ve kameramanın kim oldukları belli oldu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Mersin’de limonları çiftçilerden değil ‘yandaş stokçulardan’ aldığı algısı yaratmak için yapılmaya çalışılan kurgu haberi kimlerin yaptığı öğrenildi.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Şen’in haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Mersin’den limon alarak vatandaşlara ücretsiz dağıtacağını açıklamasının ardından yapıldığı ortaya çıkan kurgu haberi kimlerin yaptığı ortaya çıktı. Sosyal medyada büyük tepki çeken görüntülerdeki kameramanın AKP’ye yakınlığı ile bilindiği çiftçinin ise bir mobilya mağazasında müdürlük yaptığı ve 2014 yılında AKP ilçe yönetiminde görev yaptığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLARI ÇIKTI

Sosyal medyadan yayınlanan kumpas görüntüsünde üretici olarak gösterilerek ‘Yandaş' vurgusu yapması istenen kişinin bir mobilya mağazasının müdürlüğünü yapan ve geçmiş yıllarda AKP ilçe yönetiminde görev üstlenen Ömer Tuncel olduğu belirlendi.

Tuncel’in kişisel sosyal medya hesabında AKP’yi destekleyen çok sayıda paylaşım yaptığı görüldü. Kameraman Mahmut Dölek de AKP’ye yakınlığı ile biliniyor.

a0336dad-7772-427e-8f03-6a750d2ea85d-w.jpg

Dölek'in de, AKP Erdemli İlçe merkezinde çektirdiği fotoğrafları da sosyal medya hesaplarında yer alırken, AKP Mersin Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan ile fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaştığı belirlendi.

Dölek ile Tuncel'in görüntüsünü kimin çektiği ise büyük merak konusu oldu.

unnamed-file-1.jpg

“AÇIKLAMA YAPACAĞIM”

Öte yandan Mahmut Dölek, kendisine telefonla ulaşan Sözcü muhabirine, olayla ilgili gün içinde açıklama yapacağını söyledi. Dölek, kendisini ve üretici rolündeki Ömer Tuncel'in görüntüsünü kimin çektiğini ve AKP'ye üye olup olmadığı konusunda açıklamada yapmaktan kaçındı. Ancak, gün içinde konu ile ilgili açıklama yapacağını dile getirdi.

“ŞOVU DA ROLÜ DE KİM YAPIYOR?”

Görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken tepkilere de neden oldu. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

 Şovu da rolü de kim yapıyor daha iyi anlayabilmek için buyurun öyleyse.. Ne yaparsanız yapın, Halkın Belediyeleri vatandaşa hizmet etmeye devam edecek.

canann.jpg

İBB SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

İBB Sözcüsü Murat Ongun, görüntülerle ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün sosyal medyaya yansıyan yeni bir organize kötülük girişimi daha oldu. Mersin’de M.D. isimli yerel gazeteci bu videoyu çektiğini avukatlarımıza doğruladı. Kendisi ve diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır” dedi.

İlgili Haberler