İmamoğlu’ndan istifa açıklaması!

İmamoğlu’ndan istifa açıklaması!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tartışmaların odağındaki İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin istifasına ilişkin açıklamada bulundu.

İBB'de tartışmalara neden olan Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin istifasına ilişkin konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli'nin sunduğu istifa dilekçesini okudu:

"Tarafımı ve kurumumu hedef alan asılsız iftiraların kamuoyu oluşturma çabalarıyla , belediyemizin kurumsal kimliğini yıpratma çabalarının boşa çıkarılması ve masumiyetimin kanıtlanması için 3 Şubat 2020 tarihinde tarafımı soruşturma açılmasını talep etmiş bulunmaktayım. İş bu soruşturmanın selameti açısından, soruşturma süresince görevimden uzaklaştırılmam hususunu tensiplerinizi arz derim."

İmamoğlu, dilekçeyi yürürlüğe koyduklarını açıklayarak "Şu anda Meltem hanımın istediği şahsi anlamda yüklenen suçlamalarla ilgili sürecin en doğru şekilde sorgulanması ve yargılanması. Şu an bizim de gösterdiğimiz hassasiyet budur. Bir kadına dönük atılan manşetleri hatta benim şahsım ilave edilerek yapılan yorumları da buradan kınıyorum. Bunlar siyasi manşetlerdir" dedi.