Bu tabloyla Türkiye hükümetsiz kalmaz

Bu tabloyla Türkiye hükümetsiz kalmaz
Seçimden 3 gün sonra konuşan Tayyip Erdoğan, “Herkes egolarını bıraksın. Hükümet bir an önce kurulmalı. Anayasa’nın şahsıma yüklediği görevleri yerine getirip, üzerime düşeni yapacağım. Bu tablo Türkiye’nin hükümetsiz kalması anlamına gelmiyor” dedi

‘Bu tablodan hükümet çıkar!’

3 gün 21 saat sonra konuşan Tayyip Erdoğan, “Herkes egolarını bıraksın. Bir an evvel hükümet kurulmalı” dedi. Muhalefet ise Erdoğan’ın konuşmasını inandırıcı bulmadı.

SEÇİMDEN 3 gün 21 saat sonra dün ilk kez Ankara’daki ATO Congresium’da düzenlenen 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni’nde konuşan Tayyip Erdoğan, halkın oyuyla seçilen cumhurbaşkanı olarak en büyük sorumluluğun kendisinde olduğunu söyledi, “Bu süreçte üzerime düşeni yapacağım. Herkes egolarını bir kenara bırakmak zorunda. Bu tablo Türkiye’nin hükümetsiz kalacağı anlamına gelmiyor” dedi.

Egolar bırakılsın

Türkiye’yi hükümetsiz bırakanların millete ve tarihe bunun hesabını veremeyeceğini belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Partilerin tercihlerini krizden değil çözümden yana kullanacaklarına inanıyorum. Bu tabloyu siyasi partilerin hepsinin doğru şekilde okumasını temenni ediyorum. Bu tablo kesinlikle Türkiye’nin hükümetsiz kalması anlamına gelmiyor. Demokrasinin en önemli özelliği, bu durumlarda çözüm yollarını açık tutuyor olmasıdır. Anayasa’nın şahsıma yüklediği görevleri yerine getireceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye’yi hükümetsiz, Türkiye’yi başsız bırakan, egolarına mahkum olanlar, ne tarihe ne de milletimize bunun hesabını veremezler.” CHP Milletvekili Deniz Baykal ile önceki gün gerçekleştirdiği görüşmeye de değinen Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiyenin doğrudan milletin oyları ile seçilen cumhurbaşkanı olarak şahsımın bu konudaki sorumluluğu çok daha büyüktür. Bu vesileyle, parlamentonun en yaşlı üyesi olması hasebiyle Sayın Baykal’ı davet edip görüştüm. Hem süreci değerlendirdim, bu işin süratle kesintisiz devamı için ben üzerime düşen neyse bunu yapacağımı kendisiyle de paylaştım.”

 “İnandırıcı değil”

Muhalefet, Erdoğan’ın seçim sonrası yaptığı ilk konuşmasını inandırıcı bulmadı. Seçimi AKP’nin değil Tayyip Erdoğan’ın kaybettiğini belirten ve Deniz Baykal ile yaptığı görüşmeyi “imaj yenileme ” olarak değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Erdoğan’ın son zamandaki tavırlarına tavrına milletin cevap verdiğini söyledi. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da öncelikle egosunu kenara koyması gereken kişinin Erdoğan olduğunu ifade etti. Baykal ile görüşmesinin “garabet” olduğunu kaydeden Halaçoğlu, Erdoğan’ın teamüller dışına çıktığını öne sürdü. Halaçoğlu, “Anayasal sınırlarını Baykal görüşmesi ile yine aştı. Artık vazgeçsin, sınırlarını öğrensin. Sayın Baykal’a Meclis’i yönetme görevi veriyor. Herkesin kendine göre aklı ve devlet sorumluluğu vardır. O akıl ve sorumluluk sadece kendisinde yok. Bütün diğer liderlerde de var.”