İnce: Kılıçdaroğlu aday olursa ben olmam

İnce: Kılıçdaroğlu aday olursa ben olmam
CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması halinde destekleyeceğini söyledi. İnce, “Kendisi aday olursa ben yanındayım. Kendisi aday olmadığı bütün durumlarda ben aday olmak için ne gerekiyorsa yapacağım.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerindeki adayı Muharrem İnce, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı adaylığı süreci ile ilgili önemli bilgiler paylaşan İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim öncesinde kendisini davet ederek, parti üyelerinin yüzde 85’inin kendisini aday olarak görmek istediklerini söylediğini aktardı.

Gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İnce, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmaya mecburdur. Yüz yıllık bir parti iddiasından vazgeçemez. Sayın Genel Başkan derse ki ‘Ben cumhurbaşkanı adayıyım.’ kendisini destekliyorum. Genel Başkan’ın hakkıdır bu. Ne istiyorsa orada olurum. Çünkü öteden beri savunduğum konu şudur; Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmaya mecburdur. Aday olmayacaksan neden oturuyorsun koltukta? Kendisi aday olursa ben yanındayım. Kendisi aday olmadığı bütün durumlarda ben aday olmak için ne gerekiyorsa yapacağım.” ifadelerini kullandı.

"HELE BİR KURULTAY GELSİN BAKALIM ONA"

İnce, programa katılan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına aday olacak mısınız?” sorusuna ise, “Hele bir kurultay gelsin bakalım ona. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı doğal cumhurbaşkanı adayıdır. Yoksa iddiamız ortadan kalkar.” yanıtını verdi.

Yerel seçimlere ilişkin tespitlerde bulunan İnce, Ankara’daki gelişmelerden memnun olduğunu belirtti.

1989 seçimlerini hatırlatarak partisine uyarıda bulunan İnce, “1989’da bütün belediyeleri aldık, ama 1991’de Demirel bizi perişan etti.” dedi.