Hücrelerinizi yeniliyor. Yazın yıldızını asla mutfağınızdan eksik etmeyin. Kan damarlarını matkap gibi açıp tertemiz yapıyor.

Hücrelerinizi yeniliyor. Yazın yıldızını asla mutfağınızdan eksik etmeyin. Kan damarlarını matkap gibi açıp tertemiz yapıyor.
İncirin faydaları saymakla bitmiyor. İncir, bünyesinde bulundurduğu antioksidanlar sayesinde damarları temizleyerek aynı zamanda bağırsaklar için de çok faydalı olduğu biliniyor.

İncir, ficus ağacında (Ficus Carica) büyüyen bir meyvedir. Ficus caria ise dut ailesi bitkilerinden biridir. Yüzyıllardır sevilerek tüketilen incir dünyada da oldukça sık üretilmesine rağmen en çok Türkiye''de üretilir.

İncirin içeriğinde bulunan bazı vitamin ve mineraller:

-A vitamini -C vitamini -K vitamini -B vitaminleri –Potasyum –Magnezyum –Çinko –Bakır –Manganez

-Demir

 

 

 

İNCİRİN FAYDALARI NELERDİR?

-Hücre yenilenmesini sağlar.

- Kan basıncına fayda sağlar. Kan basıncını düzenlemede önemli rolü olan potasyumdan zengindir. Düzenli sebze ve meyve tüketmeyen, işlenmiş sodyum içeriği yüksek gıdaları tüketen kişiler potasyum eksikliği yaşayabilir ve bu da hipertansiyona yol açabilir.

-Kilo kontrolü sağlar ve obezite tedavisinde kullanılır

- Kemik ve diş sağlığını olumlu etkiler

- Kanserden korur

- Siğil oluşumunu önler

- Hemoroit (basur) ile çıbanlara karşı etki gösterir.

- Vitamin ve mineral deposudur

- Kalp sağlığını korur. Potasyum mineralleri bulundurması ile tansiyon dengesini korur ve böylece kalp sağlığını olumlu etkiler. Vücudu temizler.

- Mide rahatsızlıklarına iyi gelir.

- Cilt hastalıklarına iyi gelir.

- Saçı besler. Magnezyum ve C vitamini ile incir, saç ve saç köklerini besler ve saça doğal bir görünüm kazandırır.

- Kabızlığa iyi gelir. İncirin bulundurmuş olduğu yüksek oranda lif ile bağırsakları temizler ve kabızlığa iyi gelir.

- Tansiyonu düşürür. Yüksek tansiyon hastalığı olanların diyetlerine inciri eklemesi tavsiye edilir.

 

 

İNCİRİN ZARARLARI VAR MIDIR?

İncire karşı alerji ve negatif ilaç etkileşimi düşük oranlarda görülmektedir. Bu sebeple diyetinize ılımlı olarak endişelenmeden ekleyebilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar:

2010 yılında yapılmış olan bir çalışmaya göre, kauçuk ya da huş polenine alerjisi olan bireylerde incire de alerjik reaksiyon verebileceği ön görülmüştür. İncir dut familyasının bir ürünü olduğundan dut ailesi içerisinde bulunan dut, portakal, şekerli elma gibi meyvelere vücudunuz alerjik reaksiyon gösterebilir.

Kurutulmuş ve çiğ olan incir K vitamini bakımından zengin bir meyvedir. K vitamininin doğal bir kan kalınlaştırıcı etkisi bulunur. Vafarin (Coumadin) gibi kanı inceltici etkileri bulunan ilaçları kullanıyorsanız, K vitamini tüketiminizi günlük olarak takip etmeniz gerekir.

İncir doğal bir müshil etkisi bulundurur bu özelliği kabızlığın tedavisinde olumlu etki gösterirken, fazla incir tüketimi ise ishale neden olabilir. İnciri tükettikten sonra tuvalete çok sık gidiyorsanız tüketiminizi kesmeniz gerekir.

İlgili Haberler