Kan basıncını ve kan şekerini dengeleyen tek kuru meyve

Kan basıncını ve kan şekerini dengeleyen tek kuru meyve
Kan basıncını ve kan şekerini dengeleyen besinler arama motorlarında çokça aratılmaya başladı. Kuru meyvelerin ise enerji vererek kan basıncını ve kan şekerini dengelediği bildirildi. Kan basıncını ve kan şekerini dengeleyen tek kuru meyve hangisi? Detaylar haberimizde…

Akit’in haberine göre; Kan şekerini düşüren besinlerin başında kuru incir geliyor. Peki kuru incirin faydaları neler? İşte yanıtı...

KURU İNCİRİN FAYDALARI

Lif açısından zengin olduğu için, kabızlık sorununa iyi gelir. Kalsiyum içeriğiyle kemik sağlığını destekler. Aynı zamanda diş sağlığı için de olumlu etkileri vardır.

Yüksek oranda lif içeren bu meyve, uzun süre tokluk hissi verir. Böylece yeme isteği azalır ve kilo kaybına yardımcı olur. Ancak ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. Cilt sağlığını desteklediği düşünülmektedir. Antioksidan ve mikro besinler sayesinde, saçları güçlendirir.

Kuru incir, potasyum bakımından zengindir. Potasyum, tansiyon ve kan basıncını dengeler. Bu sayede kuru incir de yüksek tansiyon riskini azaltabilir. Kan basıncını dengelemesinin yanında, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini de düşürür.

Cildi besler ve parlaklık verir. E vitamini, kumarinleri steroller, tanenler gibi biyoaktif bileşikler bakımından zengindir. Bu sayede kan şekeri kontrolünü sağlayabilir. İçeriğindeki antioksidanlar, beyindeki oksidatif hasarı azaltabilir. Ancak daha fazla insan çalışmasına ihtiyaç vardır.

İlgili Haberler