ING Basketbol Ligi final serisinde ilk maç Fenerbahçe Beko'nun

ING Basketbol Ligi final serisinde ilk maç Fenerbahçe Beko'nun
ING Basketbol Süper Ligi final serisinde Fenerbahçe Beko sahasında, Anadolu Efes'i 85-76 yenerek seride 1-0 öne geçti.

ING Basketbol Süper Ligi final serisi ilk maçında Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe Beko, sahadan 85-76 galibiyetle ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti.

Toplam üç galibiyete ulaşacak takımın şampiyonluk kupasını kaldıracağı seride ikinci maç 9 Haziran Perşembe, üçüncü maç 11 Haziran Cumartesi günü oynanacak.

 

İLK ÇEYREK SONUCU | Fenerbahçe Beko 18-20 Anadolu Efes

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu''ndan oynana mücadeleye ev sahibi Fenerbahçe Beko, Tarık Biberoviç, Nando de Colo, Henry, Jan Vesely ve Devin Booker beşiyle başlarken, Anadolu Efes ise Shane Larkin, Singleton, Elijah Bryant, Buğrahan Tuncer, Tibor Pleiss beşiyle maça çıktı. Karşılaşmaya 5-0''lık seri ile hızlı başlayan taraf Sarı-Lacivertli ekip oldu. Ardından Anadolu Efes, Fenerbahçe''ye 6-0''lık seri ile karşılık verdi. Periyodun geri kalan kısmı karşılıklı sayılar ile geçilirken, Anadolu Efes ilk çeyreği 20-18 önde kapattı.

İLK YARI SONUCU | Fenerbahçe Beko 37-37 Anadolu Efes

İkinci çeyrek iki ekibin de sert savunmaları ile başlarken, Fenerbahçe Beko Nando De Colo ile sayı üretti ve 24-20 öne geçti. Anadolu Efes''te başantrenör Ergin Ataman Sarı-Lacivertli ekibin sayıları sonrası mola aldı. Mola dönüşü hücumdaki etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe savunmada da Anadolu Efes''e geçit vermeyince farkı bir ara 9''a kadar çıkartırken, Anadolu Efes toparlanmayı başardı ve farkı kapattı. Karşılaşmada devreye takımlar 37-37''lik eşitlikle girdi.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREK SONUCU | Fenerbahçe Beko 59-53 Anadolu Efes

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğine yine hızlı başlayan taraf Fenerbahçe Beko olurken, skor 45-39''a geldiğinde ilk iki çeyrekte olduğu gibi Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman erken bir mola aldı. Mola dönüşü Anadolu efes istediği basketbolu parkeye yansıtmakta zorlanırken Fenerbahçe Beko hücumdaki etkili oyunuyla yeniden farkı 9''a çıkarttı. Son bölümde fark 6 sayıya inerken final periyoduna Fenerbahçe Beko, 59-53 önde girdi.

MAÇ SONUCU | Fenerbahçe Beko 85-76 Anadolu Efes

Son çeyrek iki takımın karşılıklı sayıları ile başlarken Fenerbahçe hücumdaki etkinliğini sürdürdü ve farkı çift hanelere çıkarttı. Maçın son bölümleri kıyasıya mücadeleye sahne olurken, maçtan Sarı-Lacivertli ekip 0-0''lık skorla galip ayrıldı.

İlgili Haberler