Ataşehir’de Fenerbahçe Beko fırtınası! Fenerbahçe Efes'i yine devirdi

Ataşehir’de Fenerbahçe Beko fırtınası! Fenerbahçe Efes'i yine devirdi
ING Basketbol Süper Ligi play-off serisinin ilk maçında Anadolu Efes’i mağlup edip 1-0 öne geçen Fenerbahçe Beko, ikinci karşılaşmada fırtına gibi esti.

FATİH SABOVİÇ

Sarı lacivertliler durumu 93-78’lik galibiyetle 2-0’a getirerek şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.

Ülker Arena’da tamamı dolu tribünler önünde Anadolu Efes’i ağırlayan Fenerbahçe Beko, maçın bütününe yayılan üstün performansıyla Ergin Ataman’ın öğrencilerini evine eli boş gönderdi: 93-78.

Mücadelenin ilk periyodu, 2 gün önce Ülker Arena’daki karşılaşmada olduğu gibi 20-18 Anadolu Efes üstünlüğüyle geçildi.
Dengeli oyununu rakibinin saha avantajına rağmen sahaya yansıtan Efes, ikinci periyot itibariyle dağıldı ve Fenerbahçe devreye gidilirken çok ciddi bir üstünlük kurdu: 54-32.

DIŞ ATIŞLARDA FARK YARATTILAR
Vesely (14 sayı), De Colo (14 sayı) ve Guduriç’in (11 sayı) oyunu domine ettiği ilk iki çeyrekte sarı lacivertliler dış atış isabetleriyle de fark yarattı.

ALEV ALMA SIRASI BOOKER’DA
Üçüncü periyotta Fenerbahçe’nin en skorer isimlerinin yanına Booker da eklenince ve başarılı oyuncu skor katkısında çift hanelere (13 sayı) ulaşınca, sarı lacivertliler oyununu başka bir seviyeye taşıdı.
Bu süreçte rakibine direnmeye çalışan Anadolu Efes’in tüm çabaları boşa çıktı: 74-49.

Fenerbahçe, ikinci çeyrekle birlikte arkasına aldığı rüzgârı kalan sürede fırtınaya çevirdi.
Anadolu Efes, karşılaşmayı 19 sayıyla tamamlayan Elijah Bryant’ın çabalarına rağmen maçın neredeyse hiçbir anında rakibine direnç gösteremedi.
Sarı lacivertli ekip, maçtan 15 sayı farkla 93-78 galip ayrılmayı başardı.

ÜÇÜNCÜ MAÇ CUMARTESİ GÜNÜ
Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes arasındaki final serisinde üç galibiyete ulaşan takım ING Basketbol Süper Ligi''nde şampiyonluğa ulaşacak. İki takım arasındaki üçüncü mücadele 11 Haziran Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu''nda oynanacak.

İlgili Haberler