Johnson’a hediye edilen horoz heykelinin sırrı ortaya çıktı. Kiev sokaklarında bir kadın tarafından verilmişti. Putin’e ne mesaj verdiler

Johnson’a hediye edilen horoz heykelinin sırrı ortaya çıktı. Kiev sokaklarında bir kadın tarafından verilmişti. Putin’e ne mesaj verdiler
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Kiev sokaklarında gezen İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a hediye edilen horoz heykelinin Borodyanka’da yıkılan evin mutfak rafında ayakta kalan heykel olduğu ortaya çıktı.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN-ÖZEL HABER

Ukrayna Savunma Bakanlığı İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin Kiev sokaklarında dolaştığı anları sosyal medya hesabından paylaştı.

İki liderin Kiev sokaklarında 20 kadar koruma ile gezmesi dikkat çekerken ziyaretin sonunda bir kadın Zelenskiy ve Johnson’a horoz heykeli hediye etti.

PUTİN’E HEYKELLİ MESAJ
Seramik horoz heykelinin neden Johnson’a hediye edildiği merak konusu oldu. Ukrayna’da bombalanan bir evde yıkılmayan mutfak dolabının üzerinde ayakta kalmasıyla savaşın sembolü haline gelen horoz heykelinin Johnson’a verilmesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bir mesaj olarak değerlendirildi.

HEYKEL SEMBOLİK DEĞİLMİŞ
Diğer taraftan Ukraynalı kaynaklardan edinilen bilgilere göre Johnson’a hediye edilen “Seramik Horoz Heykeli” Borodyanka’da yıkılan evin mutfak rafında ayakta kalan heykelin ta kendisi.

İlgili Haberler