74 çocukta tespit edildi! Nasıl bulaştığı bilinmiyor

74 çocukta tespit edildi! Nasıl bulaştığı bilinmiyor
Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan yazılı bir açıklama yapılarak, 5 Nisan'da İskoçya'da 10 yaşın altında10 çocukta ağır hepatit hastalığı görüldüğü, 8 Nisan'da İngiltere genelinde ise hepatitli çocuk sayısının 74'e çıktığı bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü''nden yapılan açıklamaya göre; 5 Nisan''da İskoçya''da 10 yaşın altında 10 çocukta ağır hepatit hastalığı görüldü. 8 Nisan''da İngiltere genelinde ise hepatitli çocuk sayısının 74''e çıktı.

Virüsün nasıl bulaştığının henüz bilinmiyorken ve belirlenen hepatit örneklerinin halihazırda laboratuvarda incelendiği ifade edilen açıklamada, hepatit tespit edilen çocuklarda mart ayından bu yana sarılık, ishal, kusma ve karın ağrısı gibi belirtilerin görüldüğü ifade edildi.

Dünya Sağlık Örgütü''nün açıklamasında, bazı vakaların karaciğer uzmanına götürülerek tedavi edildiği, 6 vakada ise karaciğer nakli yapılmak zorunda kalındığı kaydedildi.

Vakalardan birinin epidemiyolojik yani hepatit taşıyan biri veya birkaç kişiyle temas nedeniyle oluştuğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, diğer vakaların nereden bulaştığına dair net bilgi paylaşılmadı.

Henüz hepatit kaynaklı can kaybı yaşanmadı.

YETKİLİLER HASTALIĞIN NEDENİNİ ARAŞTIRIYOR

Dünya Sağlık Örgütü''nün açıklamasının ardından basına konuşan İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansının Klinik ve Yeni Çıkan Salgınlar Direktörü Dr. Meera Chang, virüsün çocuklara bulaşma sebebine dair yetkililerin ülke genelinde incelemelerin devam ettiğini bildirdi.

Dr. Chang, vakalardan birinin üst solunum yolunu etkileyen adenovirüs enfeksiyonu olma ihtimali üzerinde durduklarını fakat diğer potansiyel sebepleri de araştırdıklarını açıkladı.