Instagram çöktü mü? Instagram'a ne oldu?

Instagram çöktü mü? Instagram'a ne oldu?
Popüler fotoğraf ve video paylaşım sitesi Instagram'da akış yenilenmiyor. Instagram çöktü mü? Instagram'a ne oldu? Instagram açıldı...

Zamanın neredeyse büyük bir kısmını harcadığımız sosyal medya hesabı Instagram çöktü mü? Instagram'a ne oldu? Soruları şu an en sık aratılan konulardan biri oldu. Instagram'a giren kullanıcılar akış yenilenmeyince büyük şok yaşadı.

INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ?

Instagram çöktü mü hakkında henüz Instagram tarafından bir açıklama yapılmadı. Sebebi belli olunca haber sitemizden bulabileceksiniz. Mobilden Instagram'a ulaşamayan kullanıcılar web yoluyla platforma girdiklerinde "Oops, an error occurred." (Bir hata meydana geldi) uyarısı alıyorlar.

INSTAGRAM'DAN SAHTE TAKİPÇİ AYARI

Instagram, sahte takipçi veya beğeni getiren üçüncü parti uygulamalara karşı mücadele programını başlattı. Bugünden itibaren kullanıcılara uyarı mesajı gönderilecek ve bu tarz uygulamalarla kazanılan etkileşimler kaldırılacak.

Aylık aktif kullanıcısı dünya genelinde toplam 1 milyarı, Türkiye’de ise 37 milyonu aşan Instagram’dan yapılan açıklamada, “Son zamanlarda, hesapların izleyicilerini yapay olarak büyütmek için üçüncü taraf uygulamaları kullandıklarını gördük. İnsanlar Instagram’a her gün, gerçek etkileşimler ve gerçek deneyimler yaşamak için geliyor” denildi. Platformdaki etkileşim ve deneyimlerin, asılsız etkinlikler tarafından bozulmadığından emin olmanın Instagram’ın sorumluluğu olduğu belirtilen açıklamada, özgün olmayan beğeni, takip ve yorumlar üreten üçüncü taraf uygulamaların şirketin topluluk kurallarını ve kullanım şartlarını ihlal ettiği belirtildi.