Instagram'ın sorusu kullanıcıları ikiye böldü: Kişilere ırk ve etnik kökenleri sorulacak

Instagram'ın sorusu kullanıcıları ikiye böldü: Kişilere ırk ve etnik kökenleri sorulacak
Dünya üzerinde en çok kullanıcısı olan sosyal medya uygulaması olan Instagram'da bazı kişilere ırk ve etnik kökenleri sorulacağı iddia edildi. "Toplanacak olan verilerin sonucunda hangi toplumun uygulamayı nasıl kullandığı ortaya çıkacak" gerekçesine yer verildi.

Instagram bazı kullanıcıların ''ırk ve etnik kökenleri'' sorma kararı aldı. Uygulamaya göre toplanacak veriler incelendikten sonra ve hangi toplumun Instagram''ı nasıl kullandığı ortaya çıkacak

BİLİM İNSANLARIYLA ÇALIŞILACAK

Cumhuriyet’ten aktarılan bilgilere göre; Instagram’dan yapılan açıklamalarda ABD''deki bazı kullanıcılara, YouGov isimli araştırma grubu tarafından bir anket yöneltileceği duyuruldu. Açılabilir menü olarak gösterilecek bu ankette ırk ve etnik köken bilgisi isteneceği aktarıldı. Bu bilgiler daha sonraki süreçte de Florida, Teksas ve Boston''daki üniversitelere gönderilmek üzere toplanmaya devam edecek.

KATILIMCILAR ANONİM OLACAK

Araştırmacılar, sonuçları inceleyip şirkete bilgi sağlayacak. Kullanıcılardan toplanan verilerse bu araştırmadan sonra silinecek. Instagram''a göre bilim insanları, kullanıcıların kişisel bilgilerini değil, yalnızca ırk ve etnik kökenlerini görebilecek. Bu durumda katılımcılar, tamamen anonim olacak.

Instagram, araştırmacıları dahil ettiği bu araştırmanın sonuçlarının kullanıcıya nasıl yansıyacağını henüz açıklamadı. Fakat yapılan açıklamada, bu araştırma ile içeriklerin nasıl sıralanması gerektiğinin daha iyi anlaşılabileceğini açıkladı.

Araştırmanın tamamlanmasıyla Türklerin Instagram deneyiminin de değişeceği ifade edildi.

İlgili Haberler