Bakan Kılıç: Deplasman yasakları kaldırılsın

Bakan Kılıç: Deplasman yasakları kaldırılsın
Bakan Kılıç: Deplasman yasakları kaldırılsın

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni sezon öncesinde önemli mesajlar verdi. Toplumun her kesimini 6222 sayılı kanuna uymaya d

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni sezon öncesinde önemli mesajlar verdi. Toplumun her kesimini 6222 sayılı kanuna uymaya davet eden Kılıç, spor basını ile buluştuğu iftar yemeğinde şöyle konuştu: “6222 sayılı kanun sadece şike yasası değil. Kanun, kulüp, yönetici, taraftar, basın, polis ve bakanlık görevlilerini doğrudan ilgilendiriyor, adliye teşkilatı da uygulanması için oldukça kararlı. Pek çok ilimizde spor savcısı görevlendirildi. Artık bu savcılar müsabakaları takip edecekler. Herkes kanunu okusun ve kurallara uysun. Kulüp yöneticilerine sesleniyorum. Artık kronik hale gelen deplasman yasakları bitmeli. Bir Galatasaraylının Kadıköy’e, bir Fenerbahçeli’nin Arena’ya gelememesi; bizim açımızdan aklın ve vicdanın kaldıracağı bir durum değil. Devlet bu sorunu çözebilir ama biz kulüplerin bitirmesinden yanayız.”

 


Gezi olayları etkiledi!

 


Elektronik bilet konusunu yineleyen Bakan Kılıç, “Sahalarda şiddetin önüne geçilecek olan elektronik bilet ve kamera uygulaması Beşiktaş-Trabzon maçıyla başlayacak. Konunun muhatabı Futbol Federasyonu ve ertelenme gibi bir mazeret kabul etmiyoruz” dedi. Kılıç 2020 İstanbul adaylığı ve doping konusunda ise şunları söyledi: “Akdeniz Oyunları bizim aynamız oldu. Yine de İstanbul’un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığının sonucunu kestiremiyorum. Biz sürecin bütün parametrelerini yerine getirdik. Ancak gezi olaylarının adaylığımızı etkilediği bir gerçek. Biraz da son zamanlarda sıkça karşınıza çıkan dopinge değineceğim. Dopingle nasıl mücadele ittiğimiz, halterde 33 sporcuya verdiğimiz 2 yıllık yasak örneğiyle ortada. Eski bir yetkili kendi dönemlerinde doping olmadığını söyledi. Numune alınmazsa bizde de olmaz. Ama biz bunu yapamayız. Asla doping sayısında artma yok. Sporcular kaçırılmadı. Sadece numune almaları sıklaştırıldı.