"İşçinin parasını harcamanın ön hazırlığı"

"İşçinin parasını harcamanın ön hazırlığı"
TBMM'de düzenlediği basın toplantısından kıdem tazminatı tartışmalarına değinen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "İşçinin parasını alıp da başkaları için kullanmanın, harcamaların öz hazırlığıdır" diyerek TÜRK-İŞ'in yanında olduklarını belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında TÜRK-İŞ'in kıdem tazminatıyla politikasına değindi. Özel, şu ifadeleri kullandı:

"3 konfederasyonun kıdem tazminatı konusundaki ortak söylemlerini memnuniyetle takip etmiştik. Onların sözü bizim sözümüzdür. TÜRK-İŞ gibi büyük bir konfedarasyonun 'kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir' diyorsa, onlar bu kırmızı çizgiyi sürdürdükleri müddetçe Cumhuriyet Halk Partisi var gücüyle, sokakta da, meydanda da, eylemde de yanlarındadır. Kıdem tazminatı hem işçinin iş güvencesidir, hem iş barışının bir gereğidir, hem de alın teri döken işçinin çocuklarının gelecek teminatıdır. O yüzden kıdem tazminatını tartışmaya açmak, işçinin en önemli kazanımlarından bir tanesine el atmaya çalışmaktır. Bunu fona devretmek, işsizlik sigortası fonu gibi işçinin parasını alıp da başkaları için kullanmanın, harcamaların öz hazırlığıdır. Ve işçiyi güvencesizleştirmek demektir. İşverenin, bir işçiyi ne kadar uzun süre çalışıyorsa işten çıkarmasını o kadar güçleştiren bir meselenin kendisi en önemli iş güvencesidir. Buna TÜRK-İŞ sahip çıkması, devam etmesi, gevşememesi, net durması çok önemli Sonuna kadar arkalarındayız."