IŞİD’e finansal destek sağladığı tespit edilen 22 kişi yakalandı

IŞİD’e finansal destek sağladığı tespit edilen 22 kişi yakalandı
İstanbul ve Bursa'da 26 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda, terör örgütü IŞİD’e finansal destek sağladığı tespit edilen 22 şüpheli yakalandı.

Adliye kaynaklarından alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalarda ‘Dar’ul Erkam Fisebilillah’ isimli Twitter sosyal medya kullanıcısının, ‘İkramınız Kurban Olsun’ başlığıyla, Suriye''de bulunan IŞİD mensupları ve işbirlikçilerine gönderilmek üzere kurban bedeli adı altında yardım topladığı belirlendi. Söz konusu 850 TL değerindeki yardım bedelinin ise Yavuz Selim B. adına özel bir bankada açılan hesaba yatırılması yönünde paylaşım yapıldığı saptandı. Yavuz Selim B. adına kayıtlı bulunan banka hesaplarıyla alakalı olarak Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından da rapor düzenlendi.

MASAK raporunda da şüpheli Yavuz Selim B.''nin hesap hareketlerinde yapılan incelemeler sonucunda IŞİD ile irtibatı ve iltisaklı olabileceği değerlendirilen 23 kişi belirlendi. Söz konusu kişiler hakkında ‘Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet Etme’ suçuyla yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü ekipleri de savcılığın talimatı doğrultusunda bugün İstanbul ve Bursa’da toplamda 26 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda şüphelilerden 22''si gözaltına alındı.