İslam Memiş'ten e-Devlet uyarısı: Milyoner olabilirsiniz

İslam Memiş'ten e-Devlet uyarısı: Milyoner olabilirsiniz
Takipçilerine tavsiyelerde bulunan İslam Memiş bu kez altın ve dolar hakkında açıklamalarda bulunmayıp kişileri e-Devlet'e bakmaya yönlendirdi. Memiş'in "aramızda bu videoyu izleyen milyoner kişiler var, belki sizsiniz ancak birçok kişi, bunun farkında değil veya araştırmamış" açıklamaları dikkat çekti.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, takipçilerine yeni tavsiyelerde bulundu. 

Memiş, ilk olarak e-Devlet''e girilmesi ve tapu kısmına bakılması gerektiğini söyledi. "Aramızda bu videoyu izleyen milyoner kişiler var, belki sizsiniz ancak birçok kişi, bunun farkında değil veya araştırmamış" diyen Memiş şu ifadeleri kullandı:

"Ben mirastan bahsediyorum. Birçok insanın mirastan haberi yok. Türkiye''de bu şekilde binlerce insan var, haberi olmadan bu şekilde hayatına devam eden..."

Memiş, "''Ben e-Devlet''ten baktım bir şey yok'' diyen var, davam da yok, ben rahatım şeklinde konuşabilirsiniz. İş bildiğiniz gibi değil. e-Devlet''e girdiğiniz zaman tapu sekmesinden mülkleri görürsünüz. Araç sorgulayabilirsiniz. Vergi borcunuzu da görebilirsiniz" şeklinde açıklama yaptı.

"BİRÇOK İNSAN MİLYONER OLDUĞUNU ÖĞRENDİ"

İnternet olmadan önce kayda alınmış ve e-Devlet''e girilmemiş miraslar da olabileceğini açıklayan Memiş, "Eskilerden, 50-100 sene önce genelde teknolojik imkanlar bulunmuyor, sözlü beyanlar esas düşünülüp kayda giriliyor...

...Köylüleri saf yerine koyan kişiler de var. Ama araştırıldığında gerçek çıkıyor. Bunu anlamak için ise emlakçılar ile çalışabilirsiniz" sözleriyle tavsiyede bulundu.

"MİRASÇILIK BELGESİ" ÖNERİSİ

"Miras bu dönemde sadece e-Devlet sitesinin ''Tapu'' kayıt bölümünden bakılıyor. Halbuki e-Devlet sisteminden sadece intikali yapılmış yerlerin kaydı görünüyor" ifadelerini kullanan Memiş şu öneride bulundu:

"İntikali yapılmamış mirasların kaydı öğrenmek için mirasçılık belgesi ile araştırma yapmak zorundasınız. Mirasçılık belgesi ile tapu dairesinden eski kayıtları inceleterek size miras kalıp kalmadığını öğrenebilirsiniz."

İlgili Haberler