İslam Memiş'ten herkesi ters köşe yaptıracak açıklama. Yatırımcıları şaşırtacak dolar çıkışı

İslam Memiş'ten herkesi ters köşe yaptıracak açıklama. Yatırımcıları şaşırtacak dolar çıkışı
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş elinde doları olanlarla ilgili açıklama yaptı. Memiş yatırımcıları şaşırtacak bir değerlendirmede bulunarak, “Dolar değil, Euro zengin eder” dedi.

Ekonomist İslam Memiş Tv100.com.tr''ye değerlendirmelerde bulundu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Şu an dolar karşısında tüm yatırım araçlarının sert bir şekilde gerilemesi manipülasyondur." uyarısında bulundu. Memiş, ''elimde dolarım var ne yapmalıyım?" sorusunu soranlara tavsiye verdi, ve altın, kripto paralar için çok önemli değerlendirme bulundu. Memiş, “Seni bugün dolar değil, Euro zengin eder” İfadelerini kullandı.

Amerika Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasına ilişkin şahin tutumu, doların uluslararası piyasalardaki değerini güçlendirdiğini söyleyen Memiş, “Amerika’da Haziran enflasyonu yüzde 9,1 ile 41 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Fed, son toplantısında politika faizinde 75 baz puanlık artışa gitmişti.” dedi.

“DOLAR DEĞİL EURO ZENGİN EDER”

“EUR/USD paritesi, GBP/USD paritesi, altın ve gümüşün ons fiyatları, kripto paralar…Doların karşısında ne varsa ucuz değil, bedavadır.” Diyen Memiş, “Elimde dolarım var ne yapmalıyım diyene “Seni bugün dolar değil, Euro zengin eder” diyorum.” açıklamasında bulundu.

Doların tüm estrümanları ezip geçtiğini söyleyen Memiş, “Buraya kadar her şey görüldü. Bir de görülmeyenler var!” ifadelerini kullandı.

“AMERİKA DOLARA GÜVENİN DİYOR”
Amerika’nın “Dolar en güçlü para, dolar alın, dolara güvenin” dediğini söyleyen Memiş, “Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz artırımını başlatmasıyla beraber EUR/USD paritesinde hızlı toparlanmalar da göreceğiz.Eylül-Ekim aylarında 1,0650 seviyesine kadar yükselişler de kaçınılmaz. Şuan ki EUR/USD paritenin seviyesi tamamen manipülasyondur. Şuan dolar karşısında tüm yatırım araçlarının sert bir şekilde gerilemesi manipülasyondur.” Dedi.

“MANİPÜLASYON VE SOYGUN VAR”

Sağlıklı piyasanın olmadığını belirten Uzman Memiş, “manipülasyon ve soygun var. ” İfadelerini kullandı. Memiş, şuan elinde doları olan, karşısında değer kaybetmiş hangi enstrümana giriş yaparsa yapsın dolardan daha fazla kazanç elde edeceğini söyledi.

 

İlgili Haberler