Sandy mağdurlarına yardım

Sandy mağdurlarına yardım
Sandy mağdurlarına yardım

ABD Senatosu, Sandy kasırgası mağdurları için 50,5 milyar dolarlık yardım paketini onayladı.

ABD Senatosu, üç ay önce ABD'nin doğu kıyılarını vuran Sandy kasırgası mağdurları için 50,5 milyar dolarlık yardım paketini onayladı.

 


Temsilciler Meclisi'nden daha önce geçen paket, Demokrat çoğunluklu Senato'da da 36'ya karşı 62 oyla kabul edildi.

 


Paket, ABD Başkanı Barack Obama tarafından imzalanmasının ardından yürürlüğe girecek.

 


Kongre'nin böylece, daha önce onayladığı 9,7 milyar dolarlık yardım paketiyle birlikte, Sandy mağdurları için tahsis ettiği yardım miktarı 60,2 milyar dolara ulaştı.

 


Obama, Senato'nun bugünkü onayının ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Kongre'nin, Sandy kasırgasının vurduğu New York, New Jersey, Connecticut ve diğer doğu eyatlerinde yaşayan halklar için fon sağlama yolunda iki partili biçimde adım atmasından memnuniyet duyuyorum. Kongre'nin bu yardımı daha erken bir zamanda sağlamasını ummuş olsam da, bu pakete öncülük etmede katkı sağlayan her iki partiden milletvekillerini alkışlıyorum" ifadesini kullandı. Yönetim olarak, eyalet ve yerel düzeydeki partnerleri destekleyerek, yeniden inşa için gereken her türlü kaynağı sağlamaya kararlı olduklarını vurgulayan Obama, bu paranın uygun şekilde kullanılmasını teminen valiler ve
belediye başkanlarıyla yakın çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Obama, bugüne kadar, yeniden toparlanma çabalarına katkı için 3 milyar doların üzerinde yardım sağladıklarını kaydederek, "Görev tamamlanana kadar bize dinlenmek yok. Ailelere ve işyerlerine yardımı sağladıkları için Kongre'yi bir kez daha takdir ediyorum ve bu tasarıyı, masama gelir gelmez imzalayacağım" dedi.