Sampdoria karşısında Beşiktaş'taki bir ilk

Sampdoria karşısında Beşiktaş'taki bir ilk

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Çünkü Beşiktaş, elindeki kadronun hiç oynamaması gereken bir dizilişle sahaya çıkıyor, bu nedenle de tehlike üstüne tehlike yaşıyordu. Teknik direktör Valerien Ismael''in 3''lü savunma inadıydı bunun nedeni. Stoper olmayan adamlardan stoper yaratmaya çalışıyordu, bir bakıma ateşle oynuyordu.

Sampdoria maçında gördük ki o da anlamış hatasını. Bu kez 4''lü savunmaya döndü. Sağ bek Rosier, stoper oynatıldığında yaptığı saçmalıkları yapmadı bu kez. Soldaki genç Oğuzhan da sürpriz yaptı, yeri olmamasına rağmen bekte iyi oynadı. Ortaya gelince... Welinton bildiğiniz gibi. Saiss''i ise pek anlayamadık ben; nedir? Sakatlıktan yeni çıktı, belki bu yüzdendir. Bekleyelim bakalım. Ama Ismael''in çok iyi iki stoper almadan 3''lü savunmaya dönmemesini de dileyelim.

Peki Beşiktaş gelen olarak lige hazır mı? "Hazır" denemez. Eksikleri var. Ligin başlamasına az bir zaman kaldı. Bakalım bu eksikliklerini giderebilecek mi?

Maçın en enteresan olayı martıydı! Bir martı kondu sahanın ortasına. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar çıkmadı. Arada bir havalandı, sonra yine kondu. Sanırım 37. dakikada Ersin de martıyı izliyordu; ne yapmak istiyor acaba dercesine. Oysa martı belki de onu uyarıyordu; "Dikkat et" diye. İşe o sırada yarı sahadan Abdelhamid Sabiri''nin kaleye gönderdiği topu filelerinde gördü. attığı golle öne geçti. 0-1. O sırada sanırım bu kez de martı Ersin''e bakıyordu!

Beşiktaş ikinci yarıya seyircisinin de desteği ile hızlı başladı, baskı kurmayı da başardı. Sanki puan maçı gibiydi; karşılaşma kıran kırana geçmeye başladı.

Beşiktaşlıların en çok sevindiği an ise 65. dakikada sahanın iyilerinden Gedson''un baskıyla kazandığı topun kaleciden dönmesinin ardından Weghorst''un önünde kalması, onun da golü atmasıydı. Golü atınca taraftarlar gibi o da çılgınca sevinci; ilk kez Vodafone Park''ta Kartal pençesi yaptı. 

Dedik ki; Beşiktaş''ın eksikleri var. Evet var. Ama iyi yönleri de var. Hücumda iyi gibi geldi bana, daha iyi olacak sanırım. Ghezzal kendini buluyor. Wefhorst - Muleka ikilisi etkili olacak gibi görünüyor. Sonradan oyuna giren N''Koudou''yu hareketli ve ve istekli gördüm. Emirhan eğer Torino''ya kaptırılmazsa ilk onbiri zorlar, hatta girer de. Gedson da çok iyi.

Neticede bu bir hazırlık maçı. Gecenin unutulmazları martıyla Ersin''di. Maç bitti ama martı hala sahadaydı. Kimbilir belki de kartal sanıyordu kendini.

Yazarın Diğer Yazıları