İsmail Koncuk yeniden İYİ Parti'de | Rozetini Akşener taktı

İsmail Koncuk yeniden İYİ Parti'de | Rozetini Akşener taktı
İYİ Parti’den Eylül 2020’de kurultaydaki “liste tartışmaları” sonrası istifa eden Adana milletvekili İsmail Koncuk, bugün yeniden İYİ Parti’ye katıldı. İYİ Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 37’ye yükseldi.

İYİ Parti’de 2. olağan kurultayda “parti içindeki bir yapının Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği seçimi için delegelere ‘oy verilmeyecekler’ listesi gönderdiği” iddiaları sonrası başlayan tartışmada, Adana milletvekili İsmail Koncuk, 16 Kasım 2020’de partisinden istifa etti. Ümit Özdağ ile Zafer Partisi’nin kuruluş sürecinde yer alan Koncuk, genel sekreterlik görevini de üstlendi. Koncuk, 3 Ara 2021’de bu görevinden, 7 Nisan’da da “Birkaç kişi ile çıktığımız bu yolda, bu yönetim anlayışı ile maalesef daha ileri gidebilmek mümkün görünmüyor” diyerek Zafer Partisi’nden istifa etti.

Koncuk bugün yeniden İYİ Parti saflarına katıldı.

Akşener''le birlikte İYİParti Grup toplantısına katılan Koncuk''un ilk açıklaması; "Öncelikle Genel Başkanıma ve sayın arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İki kelam edeceğim. Ben FETÖ''nün yaptıklarını ortaya çıkaran adamım. Herkes sustu ben konuştum. Yerli ve milli olduğunu söyleyen iktidar kazandığım davalara itiraz etti ben Türk milliyetçisiyim" oldu.

İlgili Haberler