İsmail Saymaz, AKP’nin istifa sistemini açıkladı

İsmail Saymaz, AKP’nin istifa sistemini açıkladı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa etmesi ve istifasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmemesi tartışmalara neden olurken gazeteci İsmail Saymaz’da bu duruma tepki göstererek, “AK Parti’de istifa itaatsizlik sayılır. Bu yüzden bir AK Partili, istifa etmemeli, istifa ettirileceği günü beklemelidir” yorumunda bulundu.

Geçtiğimiz Cuma günü İçişleri Bakanlığı 48 saat sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu. Ancak açıklamanın geç saatlerde yapılması nedeniyle vatandaşlar market, fırın, büfe gibi yerlere akin etti. İzdiham görüntüleri sonrası ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, istifa ettiğini duyurdu. Ancak istifası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmedi.

Soylu’nun istifa etmesi ve istifanın kabul edilmemesi tartışmalara neden olurken gazeteci İsmail Saymaz’da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda duruma tepki gösterdi. Saymaz paylaşımında, “AK Parti’de “istifa” diye bir müessese yoktur. Çünkü istifa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın otoritesi ve iradesine karşı bir başkaldırı ve itaatsizlik olarak görülmektedir. Bu yüzden bir AK Partili, istifa etmemeli, istifa ettirileceği günü beklemelidir” ifadelerini kullandı.