İsmail Saymaz, Sözcü Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'la görüşmesini aktardı

İsmail Saymaz, Sözcü Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'la görüşmesini aktardı
Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'ın "300 bin gazete elimizde kaldı. 12 Eylül'de bile böyle bir şey görmedim. Tek umudumuz belediyeler" dediğini söyledi. Saymaz ayrıca, Hürriyet'te de aynı sorunun olduğunu ifade etti.

22:00'de açıklanan sokağa çıkma yasağı gazeteleri de vurdu.

Sözcü Gazetesi Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ile görüşmesini aktaran İsmail Saymaz, ulusal gazetelere hükümet tarafından herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını iletti.

Sözcü'nün 300 bin gazetesinin elinde kaldığı öğrenilirken, Hürriyet'te de gazetelerin dağıtımı konusunda sıkıntılar yaşandığı belirtildi.

İsmail Saymaz, Metin Yılmaz'la yaptığı görüşmeyi Twitter hesabından şu ifadelerle aktardı:

Sözcü Gazetesi Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ile konuştum. Şöyle dedi: “Sokağa çıkma yasağı ilan edilen 31 ilde gazetelerin nasıl dağıtılacağı belli değil. 300 bin gazete bastık. Bunun yüzde 70’i bu 31 ilde satılıyordu. Ne yapacağız, bilmiyoruz.” Hürriyet’te de benzer kaygı var.

Sözcü Gazetesi Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ile şimdi tekrar konuştum: “Gazeteler elimizde kaldı, dağıtamıyoruz. Belediyelerden bedava şekilde evlere gazete dağıtmalarını isteyeceğiz. 12 Eylül’de bile gazete bayileri açıktı. İnsanlar gazete alabiliyordu. Böyle birşey görmedim.”

ekran-alintisi-083.png