İspanya’da kaybolan İngiliz çocuk Fransa’da bulundu. 6 yıldır aranıyordu

İspanya’da kaybolan İngiliz çocuk Fransa’da bulundu. 6 yıldır aranıyordu
On bir yaşındayken Annesi ve dedesiyle İspanya'ya tatile giden İngiliz Alex Batty, kaybolmuş, 6 yıl boyunca aranıyordu. Batty, Fransa'nın Toulouse şehrinin yakınlarındaki Revel'de tek başına yürürken bulundu.

TRT Haber’in İngiliz medyasından aktardığına göre, 2017'nin eylül ayında dedesi ve annesiyle İspanya'nın güneyindeki Marbella'ya tatile giden Batty, kaybolduktan 6 yıl sonra Fransa’da bulundu.

O dönem 11 yaşında olan Batty'nin, Marbella'da kaybolduktan sonra son olarak Ekim 2017'de Malaga'da görüldüğü yönünde ihbarlar geldi.

İspanya’ya tatile gittiğinden beri kayıp olan çocuk, Fransa'nın Revel bölgesi yakınlarında kurye tarafından çarşamba günü sabah erken saatlerde yol kenarında yürürken görüldü.

fgju.jpg

Kurye Fabien Accidini, yardım teklifinde bulunduğu Batty’nin başta kendisine başından geçenleri anlatmadığı, ancak daha sonra her şeyi anlattığını söyledi.

Accidini, Batty'nin 4 gündür geceleri yürüyüp gündüzleri dinlendiğini ve İngiliz misyonunun bulunduğu bir şehre ulaşmaya çalıştığını söylediğini aktararak, yanında sadece el feneri, sırt çantası, 100 avro ve kaykay bulunduğunu kaydetti.

“EVE DÖNMEK İSTİYORUM”

Kuryenin telefonundan Anneannesine Facebook üzerinden mesaj atan Batty, gönderdiği mesajda, "Merhaba anneanne, benim Alex. Fransa Toulouse'tayım. Umarım mesajımı görürsün. Seni seviyorum ve eve dönmek istiyorum" dedi.

İngiliz The Sun gazetesine konuşan anneanne Susan Caruana, dede ve annesinin okula yollamak istemediği Batty'ye alternatif bir yaşam oluşturmak için farklı maceralara atıldığını kaydetti.

Caruana, anne ve dedenin böyle bir hayat arayışıyla Fas ve Fransa'da çeşitli gezici topluluklarla yaşadığını ifade etti.

Batty de annesinin nerede olduğunu bilmediğini belirtirken Fransız yetkililer, anne Melanie Batty'nin şu anda gezici bir toplulukla Pirene Dağları'nın yerleşimden uzak noktasında olduğunu tahmin ettiklerini açıkladı.

dsg.jpg

BİR KAÇ GÜN İÇİNDE İNGİLTEREYE GÖNDERİLECEK

Konuyla alakalı Fransız basınına konuşan yetkililer, Batty'nin anlattıklarını paylaştı. Yetkilinin aktardığına göre, Batty, annesi ve dedesi bir süre 10 kişilik grup halinde medeniyetten uzak bölgelerde alternatif komün hayatı yaşadı.

Grubun yaşamını Finlandiya'da sürdürme kararı üzerine Batty, "İngiltere'deki hayatına dönmek arzusuyla" kaçtı. Dede David'in ise yine böyle bir toplulukla yaşarken 6 ay önce öldüğü tahmin ediliyor.

Manchester polisi de konuyla ilgili açıklama yaptı. Batty'nin dün anneannesiyle görüntülü görüşme gerçekleştirdiğini açıklayan polis, birkaç gün içinde İngiltere'ye geleceğini duyurdu.

Son 6 yılını nasıl geçirdiğine ilişkin detaylar henüz netleşmedi ancak Batty, bir zamandır alternatif hayat süren toplulukla yaşadığını anlattı.