Geleceğin milli takımı Adana’da sahne alıyor

Geleceğin milli takımı Adana’da sahne alıyor
Geleceğin milli takımı Adana’da sahne alıyor

Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerine hazırlanan Ay-yıldızlılar, Kuzey İrlanda ile özel maç yapacak.

Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerine hazırlanan Ay-yıldızlılar, Kuzey İrlanda ile özel maç yapacak. Fatih Terim’in genç ve dinamik bir ekip oluşturma düşüncesiyle kurduğu kadroda, 9 yeni oyuncu var. Kadroda bazı gençlerin yerine, yeni alternatiflerin alınması dikkat çekiyor

 

AMilli Futbol Takımı’nda yeni bir dönem başlıyor. 2014 Dünya Kupası’na veda eden Ay-yıldızlı ekip, teknik direktör Fatih Tarim’in çelişkili yeni kadrosuyla bugün Kuzey İrlanda, salı günü de Belarus ile yapacağı özel maçlarla sahne alıyor. G.Saray’dan olaylı şekilde ayrılıp millilerin başına geçen İmparator’un yeni aday kodrusunda 9 futbolcu bulunuyor. Terim, kimi genç ve deneyimli oyunculara şans vermezken, yerlerine aldığı bazı futbolcuların ilk kez çağrılması dikkat çekiyor. Koray Altınay, Tarık Çamdal, Aytaç Kara, Salih Uçan, Uğur Çiftçi, İshak Doğan, Adem Büyük, Aydın Karabulut ve Zeki Ayvaz, takıma yeni katılan isimler oldu. Ayrıca, daha önce aday olan ancak forma giyemeyen Serdar Aziz, Serkan Kırıntılı ve Aykut Demir de kadroda. Bu arada sakatlığı nedeniyle Mustafa Pektemek, Volkan Demirel ve Onur Kıvrak ile formsuz Terim’in prensi Selçuk İnan dışarda kaldı. 

 


En genç oyuncu Salih
Kuzey İrlanda ve Belarus ile oynanacak özel maçlar için belirlenen A Milli Futbol Takımı’nın aday kadrosunda yer alan milli oyuncular içerisinde en tecrübeli isim olarak Arda Turan göze çarparken, ilk kez kadroda olmanın heyecanını yaşayan Salih Uçan da takımın en genç ismi olarak dikkati çekiyor. A Milli Takım formasını 69 kez giyerek şu anki kadronun en deneyimlisi olan Arda Turan, milli formayla 14 gol kaydetti. 1994 doğumlu Salih Uçan ise ay-yıldızlı forma ile 8 Nisan 2009’da Bulgaristan ile oynanan 15 yaş altı milli maçında tanıştı. Uçan, milli takımların diğer kategorilerine şimdiye kadar 66 kez çağrılırken, bu yaz Türkiye’de yapılan 20 Yaş Altı Dünya Kupası ve Litvanya’daki 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda da milli takım kadrosunda bulundu. Bu arada Akhisar’dan Bilal Kısa da (30) 6 yıl sonra yeniden aday kadroya çağrıldı.

 


Hollandalı hakem
A Milli Futbol Takımı’nda yeni dönem bugünkü Kuzey İrlanda maçıyla başlıyor. 2014 Dünya Kupası Finalleri’ne katılma hakkı elde edemeyen Türk Milli Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri öncesi ilk hazırlık maçında Adana’da Kuzey İrlanda ile karşılaşacak. Adana 5 Ocak Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak olan ve Kanal D’nin yayınlayacağı maçı Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Bas Nijhuis yönetecek. Nijhuis’in yardımcılıklarını Rob van de Ven ile Charles Schaap yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Dennis Higler olacak. Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde hazırlıklarının İstanbul etabını önceki akşam yaptığı idmanla tamamlayan ay-yıldızlı ekip, dün Adana’ya gitti.  Milliler, Kuzey İrlanda maçı öncesi son antrenmanını maçın oynanacağı 5 Ocak Stadı’nda yaptı.

 

İrlanda ve Belarus maçları aday kadrosu

A Milli Futbol Takımı’nın Kuzey İrlanda ve Belarus ile yapılacak özel maçlar için belirlenen aday kadrosunda şu futbolcular yer alıyor: Bilal Kısa (Akhisar), Gökhan Töre, Olcay Şahan, Tolga Zengin, Ersan Adem Gülüm, Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Serdar Aziz (Bursas), Serkan Kırıntılı, Koray Altınay (Ç. Rize), Tarık Çamdal, Aytaç Kara (Eskişehir), Salih Uçan, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Mehmet Topal (F.Bahçe), Burak Yılmaz, Umut Bulut, Emre Çolak, Semih Kaya (G.Saray), Uğur Çiftçi (G.Birliği), İshak Doğan (Karabük), Adem Büyük (Kasımpaşa), Aydın Karabulut (Sivas), Aykut Demir, Zeki Ayvaz (Trabzon), Arda Turan (Atletico Madrid), Sercan Sararer (Stuttgart), Mevlüt Erdinç (Saint Etienne).

 

511

A Milli Futbol Takımı, Kuzey İrlanda ile bugün Adana’da oynayacağı özel maçla birlikte 511. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 90 yıllık tarihinde 269’u resmi, 241’i özel olmak üzere geride kalan 510 maçta 184 galibiyet alırken, 120 kez berabere kaldı, 206 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip 218’i deplasmanda, 217’si iç sahada, 75’i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda toplam 674 gol attı, kalesinde 758 gol gördü. İlk milli maçını oynayışının 90. yılını kutlayan A Milli Takım, şu ana kadar 84 farklı ülkeye karşı mücadele etti.