İsrail de kimyasal silahlarını teslim edecek mi?

Suriye’ye sonunda Rusya’nın da başarılı bir manevrasıyla kimyasal gazını teslim etmeyi kabul ettirdiler. Yoksa müdahale edeceklermiş.
Etsin tabii... Kimyasal gaz kötü bir şey de İsrail, ABD ve diğerleri de imha edecek mi kimyasal gazını?

 


***

 


Bu hafta içinde bir CHP milletvekilinin dile getirdiği bir olay oldu. Bu tehlikeden artık söz edilmiyor. Yoksa gençler iyileştiler mi? İnşallah iyileşmişlerdir.
Hatay Milletvekili Ümit Özışık, gösterilerde yaralanan 8 kadar hastanın o şüphe götüren yaralarına tanık olmuş. Hastaneden hastaneye telaş içerisinde koşuyordu. Gençlerden ikisi yüzükoyun yatırılmış ama topuklarına kadar kızarmış bir vücutla. Geri kalanı titriyor ve çırpınıyormuş. Epilepsi nöbeti geçirir gibi.
Milletvekili, gençlerin gömleklerini almış, emniyet müdürüne götürecekti. Gençleri bu hale getiren gaz nedir? Bu öğrenilebildi mi?
El Nusra’nın birinin evinde sarin gazı bulunmuştu. Bu adamlar hâlâ bizim topraklarımızda. Reyhanlı faciası örtbas edildi. Diğer ölümler; kimi damdan düştü, kimi arkadaşları tarafından öldürülmüştür diye örtbas edilmeye çalışıldı. Bütün bunlar bizim dindar iktidarın vicdanını etkilemiyor. Hatta Suriyeli kadınlara yapılan eziyet, muta nikahları falan da etkilemiyor. Bu konuda bir Suriyeli kadının yaptığı ihbarı tekrar etmekten çekiniyorum, çünkü çok acı ve utanç vericiydi. Bizim dindar iktidarın başörtüsü feryatlarıyla korumak istedikleri neydi? Bu kadınların başörtüsü yok mu?
Yani kısaca kimyasal gazlarını İsrail, ABD, Fransa da Suriye gibi teslim veya imha edecek mi? El Nusra, Türkiye’de kimyasal gaz üretiyormuş. Bu durdurulabilecek mi? Bu kimyasal gaz işi ciddi bir şekilde ele alınmazsa, Suriye’nin bunu yapmasının ne faydası olabilir?

 


***

 


Havaalanında yakalanan sarin gazı taşıyıcıları gözaltına alınmışlardı. Biri hariç hepsi serbest bırakıldı. Gaz da sarin gazı değilmiş meğer. Siz kimyasal silahlara karşı bu kadar hoşgörülüsünüz, hatta kayıtsızsınız, sonra kalkıp Suriye’den gelecek muhtemel kimyasal gaza karşı sahra hastanesi yapıyorsunuz. Hep böyle, yeni aldığı evin balkonunu pimapenle kapamak veya mutfağı genişletmek gibi küçük heveslerle uğraşıyorsunuz. Oysa başarılı bir devlet yönetiminde en baştan yanlış yapılamayacağı için böyle fuzuli ve boş önlemlere ihtiyaç olmazdı.

Yazarın Diğer Yazıları