2023’e karşı 2035 vizyonu

2023’e karşı  2035 vizyonu
CHP, AKP’nin 2023 vizyonuna karşı 2035 ile sahaya indi. Genel seçimlere iddialı hazırlandıklarını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, AKP’nin 2023 vizyonunun sonunun hüsran olduğunu söyledi.

AKP’nin vizyonunun kalkınmada motor sektör olarak inşaatı öne çıkardığını kaydeden Susam, “Vizyonları inşaat sektörüne dayalı. Bilgi dünyasından çok uzakta. Böyle vizyon olmaz” dedi. Türkiye’deki gelir dağılımı konusunu aşacak bir vizyon ortaya koyduklarını ifade eden Susam, asıl sorunun refahın adil paylaşımı olduğunu söyledi. Susam, “Nüfusun yüzde 1’i gelirin yüzde 54’ünü alıyor. AKP işbaşına geldiğinde bu rakam yüzde 38’lerdeydi” diye konuştu.

Adil paylaşım
Susam, iş dünyasının temsilcileri ile yaptıkları görüşmelerde bilgi çağında ve eğitimin önemine vurgu yaptıkları söyledi. Refahın adil paylaşılmasında  üretimin önem kazandığını anlatan Susam, “Büyüme ancak üretim ile artar. Verimliliğin ve karın adil paylaşımı önümüzdeki dönemde en önemli konu” dedi.  Ekonomik sorunlarına çözüm bulamayan  iş dünyasının bunaldığını kaydeden Susam, başta döviz kurlar konusunda yaşanan siyasi tartışmalarının gerginliği daha da artırdığını belirtti.  Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası ile söz düellosuna girmesine de iş dünyasının tepki gösterdiğini anlatan Susam şunları söyledi:  “Siyasi tartışmaların ötesinde bir vizyon veriyoruz. Hem dış yatırımcıyı çekecek hem de ihracat ekonomik büyümesinde neler yapabileceğimizi 2035 vizyonumuzu anlatarak gösterdik.”