İstanbul’da belediye personeli AKP için çalışıyor

İstanbul’da belediye personeli AKP için çalışıyor
AKP’nin 23 Haziran’daki seçim öncesi yaptığı çalışmalarda belediye personelini kullanması ile ilgili bir video sosyal medyada gündem oldu.Şile’de belediye personelinin AKP’nin ilçe başkanlığı önünde broşürlerin dağıtılmasına yardım etmesi tepki çekti.

AKP, YSK’nın kararı ile 23 Haziran’da İstanbul’da yeniden yapılacak büyükşehir belediye başkanlığı seçimi öncesi kamunun kaynaklarını kullanmaya devam ediyor. Şile’de belediye personelinin AKP’nin ilçe başkanlığı önünde seçim broşürlerinin taşınmasına yardım ettiği görüldü.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konu ile ilgili Twitter hesabından bir video paylaştı. Tanal, videoyu “Şile’de belediye personeli görev başında değil Ak parti ilçe binası seçimi broşürlerin taşınması ve seçim propagandası İçin çalıştırılıyor. Kamuoyunun vicdanına...” mesajı ile paylaştı.

İGDAŞ PERSONELİ BİNALİ YILDIRIM İÇİN OY İSTEMİŞTİ

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 23 Haziran’da yapılacak seçim öncesine İGDAŞ personelinin yardıma muhtaç insanların evlerini dolaşarak Binali Yıldırım için oy istediği yönünde ihbarlar aldığını dile getirmişti.

Twitter hesabından paylaşım yapan Mahmut Tanal şu ifadeleri kullanmıştı:

“BANA GELEN İHBARI KAMUOYU İLE PAYLAŞIYORUM. Demek ki gönül belediyeciliği değil götür belediyeciliğidir... İGDAŞ A.Ş Genel Müdürü bütün İGDAŞ Kartal bölgesinde topluyor, mühendislerin telefonlarına gelen mesajlarda 1,2,3 Haziran ve 7,8,9 Haziran tarihlerinde müdürler, şefler ve bir kısım personeller olacak şekilde ev ev dolaşıp (özellikle yardıma muhtaç insanların evlerinde)oy istiyorlar, birtakım Ak Parti’nin verdiği şeyleri dağıtıyorlar ( Gıda,eşantiyon vb)Seçime kadar devam edeceğine dair programlar ( hafta sonu tatilleri dahil) yapıyorlar.”

İlgili Haberler