Avrupa bizi kıskanıyor! İstanbul’un tamamlanmamış villası Avrupa’nın şatosunu solladı

Avrupa bizi kıskanıyor! İstanbul’un tamamlanmamış villası Avrupa’nın şatosunu solladı
Türkiye’de artan enflasyon ve TL'deki değer kaybının etkisi ile emlak fiyatları yükselmeye devam ediyor. Öyle ki İstanbul’da inşaat halindeki villaların fiyatları Avrupa’daki şato fiyatlarını geride bıraktı. 

Korona virüs salgını dönemi ile birlikte durma noktasına gelen inşaat sektörü, yeni ev arayanların ihtiyaçlarını karşılayamadı. Emlak piyasasında yükselişi durdurulamayan fiyatlar her kesimin ortak derdi oldu. Konutlar alıcı ya da kiracılara yüksek rakamlar karşılığında sunuluyor. Yaşanan bu durumun sebebini ise uzmanlar arz-talep dengesinin bozulması olarak gösteriyor.

Odatv’den Talha Özmen''e konuşan lüks konut uzmanı Sühran Aras, fiyatlardaki yükselişin, insanların kalabalıktan uzak, doğaya yakın bir hayatı istemelerinden kaynaklı oluşan arz-talep dengesizliğinden dolayı yaşandığını belirtti. Aras durumu, “İnsanlar İstanbul’un daha az nüfuslu bölgelerine yöneldi. Özellikle Beykoz, Sarıyer, Silivri gibi ilçelerde bahçeli, müstakil evler pandemi döneminin gözdesi oldu. Tabi bu durum fiyatları da yükselişe geçirdi. Buna bir de gözü açık emlakçı ya da ev sahiplerini eklersek fiyatlar kaçınılmaz oluyor” ifadeleri ile açıkladı.

İSTANBUL''DA İNŞAAT HALİNDEKİ VİLLA, AVRUPADAKİ ŞATODAN PAHALI

İstanbul’da bulunan en yüksek fiyatlı villa tipi konut henüz inşaatken 2 milyar 250 milyon liradan alıcıya sunuluyor.

Villanın özellikleri ise şunlar; 600 metrekare arsa üzerine, 260 metrekare olan villa, 5+1 odalı.

Avrupa’da internet sitesinden satışa sunulan en pahalı şato-ev ise Fransa’nın gözde kentlerinden olan Cannes’ta bulunuyor. 3 bin metrekarelik bir araziye sahio şato-ev, 9 yatak odası, 4 salon ve 12 banyodan oluşuyor. Ayrıca bu şato-evin içinde kapalı havuz, bar ve bir de sinema salonu bulunuyor.

Bu ultra lüks konut 120 milyon Euro’dan alıcıya sunuluyor. Bugünkü kur ile hesapladığımızda ise bu fiyat 1 milyar 864 milyon 800 bin Türk Lirası’na denk geliyor.

Yani Avrupa’da alacağınız en yüksek fiyatlı bu şato-ev, İstanbul’da alacağınız villa inşaatından 385 milyon 200 bin lira daha ucuz.

ARTAN PARA İÇİN ÖNERİ

Yani İstanbul’da alacağınız bir villa inşaatı yerine Avrupa’nın en pahalı şato-evlerinden birisini alabilirsiniz. Artan para ile de 385 milyon liraya Beykoz, Anadolu Hisarı’nda boğaz manzaralı bir villa satın alabilirsiniz. Böylelikle 200 bin liranız daha cebinizde kalmış olur.

İşte o şato-evin görüntüleri: