İSKİ faturalarındaki ilginç detay

İSKİ faturalarındaki ilginç detay
İstanbul’da İSKİ’ye ait su faturalarındaki uyarı notu abonelerin dikkatini çekmeye başladı. Uyarı notunda “Kullandığınız suyun ….. litresi İnsani Su Hakkı olarak ücretsiz verilmiştir.” denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu''nun su da indirimi tartışmalara sebep olmuş, nihayetinde indirim gerçekleşmişti.

İndirim gerçekleşirken, İBB Meclisi''nde yeni bir düzenleme gelmiş İstanbullular için ücretsiz “İnsani Su Hakkı” oranı belirlenmişti.

9 YIL SONRA TÜRKİYE’YE DE GELDİ

Konutlarda tüketilen kişi başı her 2,5 metreküp suyun 0.5 metreküpü (500 litre) “İnsani Su Hakkı” kapsamında İstanbullulara ücretsiz olarak verileceği açıklanmıştı.
BM İnsan hakları konseyinde kabul edildikten 9 yıl sonra Türkiye’ye geldi. İzmir''in eski Dikili Belediye Başkanı CHP''li Osman Özgüven bu uygulamayı hayata geçirdiği için o dönem kamu zararı yarattığı iddiası ile yargılanmış ve beraat etmişti.

FATURALARDAKİ DETAY

Türkiye’ye 9 yıl sonra gelen “İnsani Su Hakkı” uygulamasını abonelerine duyurmak için faturaların alt kısmına “Sayın Abonemiz Kullandığınız suyun ….. litresi İnsani Su Hakkı olarak ücretsiz verilmiştir.” İbaresi konuldu.