Bandırmaspor Erzurumspor maçında kimsenin fark etmediği detay

Bandırmaspor Erzurumspor maçında kimsenin fark etmediği detay

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Bandırmaspor da Balıkesirspor da ısındıkça açıldılar, açıldıkça ısındılar... Ağır sahada Bandırmaspor son bölümdeki baskısıyla kazandı, Süper Lig umutlarını sonraki haftalara taşıdı.

BEN BÖYLE ŞEY GÖRMEDİM! IBRAHIMOVIÇ MİSİN MÜBAREK!

Balıkesir Bandırma... 75 kilometre var arada. Dün akşamki depremi biz İstanbul''dan hissedip korktuysak, Bandırmalılar ne yaptı acaba? Gördük ki Bandırmasporlu futbolcuları fazla etkilememiş. Çıktılar sahaya kora kor oynadılar Erzurumsporlularla.

Maçta gözüme ilk çarpan isim Ali Palabıyık oldu. Son olarak 3 Ekim 2021''de Çaykur Rizespor-Galatasaray maçında izlemiştik kendisini. Sonra ceza mı aldı, yoksa almadı mı, bilinmez ama tam 112 gün sonra ilk kez bu maçta çıktı sahaya.

Tip olarak bayram gezmesine gidenler gibi hazırlanmış; anladık ki çok özlemiş. Tıraşını olmuş, saçlarını özenle taramış, briyantinle de yapıştırmış. Sahanın tip açısından en dikkat çeken adamıydı, hakikaten yakışmış. Maçı da özenle yönetti, penaltıda haklıydı, kartları da atlamadı. Demek ki verdiği ara yaramış.
Geçelim maça...

Royal Hastanesi Bandırmaspor... Büyükşehir Belediye Erzurumspor. İsimler pek uzun. Sadece Bandırmaspor ve Erzurumspor diyelim, sponsorlardan af dileyelim. Önce iki takım kontrollü oynayacakmış gibi göründü derin dondurucu içindeki sahada bana ama..

Isındıkça açıldılar, açıldıkça ısındılar. Mustafa Gürsel''in Bandırmaspor''u, Erkan Sözeri''nin de Erzurumspor''u kazanmak için sahaya çıkardığı kısa sürede ortaya çıktı. Çünkü hedefleri büyüktü, Süper Lig''e çıkma yarışından kopmamak için kazanmak gerekiyordu.

- Erzurumspor''da Olanare enteresan bir adam. Takımın hücumda büyük gücü. Her atağın içinde var; taç atışında da var. Öyle bir taç atıyor ki, korner gibi. İnanın bana Süper Lig''de böyle taç atan bir futbolcu yok. Özelliği de çok. Penaltıyı da o kullandı, kaleciden dönen topu soğukkanlı bir şekilde göğsüyle önüne indirip, golü attı.

- 27. dakikada Bandırmaspor Kerim Avcı ile beraberliği sağladı. Öyle bir gol attı ki; sanki İbrahimoviç''in Bandırma şubesi. Kenardan gelen ortaya ceza sahası çizgisi yanında müthiş bir kafa vurdu, topu 90''dan filelere gönderdi. Kerim, sahadaki etkili isimlerdendi.

- İlk bölümde kaleyi tutturmakta zorluk çekiyordu şutlarda Bandırmasporlular, beraberlik golünden sonra daha sık atak yaptılar ve isabet de sağladılar. Ama bu kez de karşılarına kaleci Szumski çıktı. Polonyalı kalecinin özellikle refleksleri çok iyiydi.

- Maçta sakatlanan çok oldu. Ama bu havada ve bu sahada sık sık olan bir şey bu. Zemin yer yer don, beton gibi olunca...

- Giderek tempo düştü. Bu da doğaldı. Dediğim gibi bu zeminde ayakta kalmak kolay mı?

- Bandırmaspor genel olarak daha etkili oynadı, daha çok pozisyon yakaladı. 90 artılarda da sahanın yorulmayan ender adamlarından biri olan Keny''le galibiyet golünü attı.

- İlk 6''daki iki takım da Süper Lig''i düşlüyor. Bu sonuçla ne olur, Erzurumspor''la birlikte Bandırmaspor da o yarışın içinde olur.

Yazarın Diğer Yazıları