Ağabeyler dökülüyor gençler güldürüyor

Ağabeyler dökülüyor gençler güldürüyor
Ağabeyler dökülüyor gençler güldürüyor

Abdullah Avcı yönetimindeki milli takım, turnuvalara havlu atarken, kulüplerinin A takımlarında idmana bile çıkmayan gençler, ul

Abdullah Avcı yönetimindeki milli takım, turnuvalara havlu atarken, kulüplerinin A takımlarında idmana bile çıkmayan gençler, ulusumuzu sevindiriyor. Henüz isimleri bile duyulmayan ve keşfedilmeyi bekleyen 30’a yakın yıldız adayı, Avrupa’nın tozunu attırıyor

 

AMilli Futbol Takımı şaşırtmaya devam ediyor. Abdullah Avcı yönetiminde erimeye devam eden ve 2 yılda 26 basamak birden gerileyen ağabeyler uyumaya devam ederken, adları bile duyulmamış gençlerden oluşan 20 Yaş Altı milli takımlar Avrupa’nın toznu attırıyor. Avcı’nın ekibi 2014 Brezilya Dünya Kupası elemelerinde hayve özel maçlarda hayal kırıklığı oluşturuyor, Türkiye kan ağlıyor... Genç milli takımlarımız ise adeta bir “Terminatör” gibi Avrupa’nın ve dünyanın dev futbol ekollerini yerlebir ediyor, geleceğe umutla bakmamıza neden oluyor...  Mehmet Hacıoğlu yönetimindeki U14 Federasyon Karması, Almanya’da düzenlenen Areva Cup’ta şampiyon oldu. U16 Milli Takımı ise 2 ayda 3 şampiyonluk birden kazandı. Hakan Tecimer’in öğrencileri, Ukrayna’daki Victor Bannikov Turnuvası’nda Ukrayna’yı Enes Ünal’ın golüyle 1-0 mağlup ederek mutlu sona ulaştı.

 


Salih Uçan mega star adayı

 


Aralarında Salih Uçan gibi şanslı oyuncuların da olduğu U19 Milli Futbol Takımımız da başarı kervanına katıldı. Genç milliler Litvanya’da yapılacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti. U20 Milli Takımız ise, 21 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’de düzenlenecek FIFA Dünya Şampiyonası’na ev sahibi olarak katılacak. U19 ve U20 milli takımlarında bulunan futbolculardan Salih Uçan zaman zaman Fenerbahçe A Takımı’nda forma giydi ve önemli başarılara imza attı. Sarı-Lacivertliler’in bir başka umut vaat eden oyuncusu Recep Niyaz, beklendiği kadar süre alamazken, Fulham takımının yıldızı Kerim Frei de bazen forma giyerek göz doldurdu. Galatasaray’ın yetenekli gençleri Muhammed Uysal ve Sadık Çiftpınar şimdilik A Takım’a dışarıdan bakmakla yetindiler. Alparslan Öztürk Beerschot’ta, Fatih Turan Fortuna Sittart’ta, Hakan Çalhanoğlu ise Stuttgart’ta ara sıra şans buldular.

 

U20 Milli Takımı durmak bilmiyor

 

21 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’de düzenlenecek olan 2013 FIFA Dünya Kupası’na hazırlanan U20 Milli Takımımız, çalışmalarına Düzce Topuk Yaylası’nda devam ediyor. Teknik direktör Feyyaz Uçar, çalışmaların çok iyi geçtiğini belirterek “Oyuncularımız ne istediğimizin farkında. İdmanlarda yüksek tempoyla çalışıyoruz. Hedefimiz Türkiye’nin bizimle gurur duyacağı sonuçlar elde etmek. Bunun için de çok iddialıyız” diye konuştu.

 

Arka bahçedeki gizli cevherler

 

A Milli Takımımızın döküldüğü şu günlerde Avrupa ve dünya devlerine kafa tutan ancak kendi takımlarında idmana bile çıkamayan onlarca futbolcu keşfedilmeyi bekliyor. İşte kulüplerin arka bahçesinde parlamayı bekleyen yıldızlardan bazıları şunlar: Ferhat (Adanaspor), Cumali Bişi (Çaykur Rize), Berkay Can (Denizli), Hakan Çinemre (Fenerbahçe), Muhammed Uysal, Sadık Ciftpınar (Galatasaray), Taşkın Çalış (Gaziantep), Artın Akçakın, Ahmet Çalık, İlkay Durmuş (Gençlerbirliği), Sefa Akın (Trabzon), Osman Piri (Giresun), Halil Akbunar (Göztepe), İbrahim Yılmaz, Enver Cenk Şahin (İstanbul Belediye), Ethem Pülgir (Kartal), Okay Yokuşlu (Kayserispor), Sinan Bakış (Leverkusen), Aykut Özer, Emre Nefiz (Frankfurt), Ömer Bulut (Bochum), İbrahim Yılmaz (Darıca), Omurcan Piri (Giresun), Cantuğ Temel (Ordu)