İtalya korona virüste yeniden alarma geçti

İtalya korona virüste yeniden alarma geçti
Korona virüsün ortaya çıkmasından bu yana Avrupa'da en çok etkilenen ülkelerin arasında yer alan İtalya'da kubus dolu günler geri döndü. Korona virüs (Covid-19) teşhisi konulan hasta sayısı 900 bini geçen İtalya’daki bazı hastanelerde koridorların sedyelerle dolduğu görüntülendi.

DHA'da yer alan habere göre, İtalya'da korona virüs yeniden etkisi göstermeye başladı. Cumartesi günü 39 bin 811 kişiye korona virüs teşhisi konulduğu bildirilen İtalya’nın bazı hastanelerindeki doluluk nedeniyle, hastaların koridora yerleştirilen sedyelerde tedavi edildiği görüntülendi.

ÖLÜMLER 329 BİNE DAYANDI

Ülke genelinde vaka sayısı 902 bin 490’a yükselirken 41 bin 63 kişi hayatını kaybetti, 328 bin 891 kişi iyileşti.

3 KASIM'A KADAR KISITLAMA VAR

Vaka yoğunluğuna göre kırmızı, turuncu ve sarı olmak üzere 3 bölgeye ayrılan İtalya’da Başbakan Giuseppe Conte’nin imzaladığı genelgeyle bölgesel olarak uygulanan gece sokağa çıkma yasağı 5 Kasım’dan itibaren ülke genelinde uygulanmaya başlandı. Yerel saatle 22.00-05.00 arasında uygulanan sokağa çıkma yasağının 3 Aralık’a kadar yürürlükte kalacağı belirtildi.

Kısıtlamalar kapsamında müzelerin kapatılacağı, lise ve dengi okullarda yüz yüze eğitime ara verileceği de bildirilmişti.