İtalya'dan kan donduran korona virüs görüntüleri

İtalya'dan kan donduran korona virüs görüntüleri
İngiliz Sky News'in İtalya'da korona virüs tedavisi gören hastaların görüntülerini ilk kez bu kadar net aktardı. Hastaların özel cihazlarla yardımıyla ancak nefes alabildiği görüntüler izleyenlerin kanını dondurdu.

İtalya'da korona virüsten yaşanan can kaybı Çin'i de geride bırakarak 3 bin 405’e yükseldi.

Öte yandan korona virüsünün İtalya’daki merkezi konumundaki Lombardiya bölgesinde görev yapan biçare doktorlar, çabalarının ne denli yetersiz olduğunu anlatıyor.

İngiliz Sky News televizyonu, Lombardiya bölgesine bağlı Bergamo kentindeki Papa Giovanni XXII Hastanesi’nden yayınlanan görüntülerde, korona virüsüyle enfekte olan hastaların güçlükle nefes almaya çalıştığı görülüyor.

Hastanede görev yapan Dr. Lorenzo Grazioli, Sky News’e verdiği demeçte, “Hayatımda hiçbir zaman bu kadar stresli olmadım. Yoğun bakım uzmanıyım ve gergin anlara ve seçimlere alışığım. İnsanların durumu kritik ve hiç tedavi görmeden ölüyorlar ve siz fark yaratabiliyorsunuz” dedi.

Dr. Grazioli, “Bu noktada olduğunuzda yetersiz kaldığınızı fark ediyorsunuz. Biz 100 anestezi uzmanıyız, elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz fakat belki de yeterli değil” ifadelerini kullandı.