İYİ Parti Banka güvenlik görevlilerinin sıkıntısını Meclis’e taşıdı 

İYİ Parti Banka güvenlik görevlilerinin sıkıntısını Meclis’e taşıdı 
Bankacılık sektörünün en önemli kadrolarından olan güvenlik görevlilerinin sorunları ve taşerona devredilmesi İyi Parti tarafından Meclis gündemine taşındı. İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bir soru önergesi vererek binlerce günvenlik görevlisinin yaşadığı sorunlara da dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yanıtlaması istenen soru önergesinde, “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun banka güvenlik görevlilerinin kadroya geçirilmeleri için yaptığı bir çalışma var olup olmadığını” sorudu.

Önergede şu sorular yer aldı:

““Türkiye’deki bazı bankaların Genel Müdürlük ve şube binalarının güvenliği özel güvenlik görevlileri aracılığı ile sağlanmakta, birçok banka bu konuda taşeron firma ile çalışmayı tercih etmektedir.” diyen Türkkan, banka bünyesinde çalışan güvenlik görevlilerinin, özlük hakları konusunda sıkıntı yaşadığını, çalıştıkları banka tarafından kadroya alınmadığını, banka personelinin, malının ve müşterilerinin canını koruyan, mesai saati öncesinde bankayı açan ve mesai bitiminden sonra bankayı kapatan güvenlik görevlilerinin her an işten çıkarılma endişesi taşıdığına vurgu yaptı.

İYİ Partili Türkkan önergesinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye şu soruları yöneltti:

1-Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun banka güvenlik görevlilerinin kadroya geçirilmeleri için yaptığı bir çalışma var mıdır, bu çalışmalar nelerdir?
2-Taşeron firma ile çalışmak yerine, bankanın güvenliğini sağlayan güvenlik görevlilerinin kadroya alınması ve özlük haklarında iyileştirme yapılması düşünülmekte midir?
3-Bankalarda çalışan güvenlik görevlilerinin ikramiye, prim, fazla mesai ücreti, yol parası ve özel sağlık sigortası haklarından yararlanabilmesi için yapılan bir çalışma var mıdır?
4-Bankaların taşeron ile anlaşarak haksız ve hukuka aykırı olarak iş sözleşmelerini feshetmesi ve güvenlik görevlilerini işten çıkarması adil bir uygulama mıdır, Bakanlık olarak görüşünüz nedir?
5-Çalıştığı süre boyunca hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bu personelin yıllardır beklediği kadro haklarının verilmemesi sebebiyle yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi düşünülmekte midir?

İlgili Haberler