İYİ Partili Aytun Çıray'dan ilk açıklama

İYİ Partili Aytun Çıray'dan ilk açıklama
İYİ Parti lideri Meral Akşener'le gerçekleştirdiği bir buçuk saatlik görüşmenin ardından Başdanışmanlık görevine getirilen İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ilk kez konuştu. Çıray, "Hiçbir zaman partime, kimseye küskün olmadım, fikirlerimi söyledim" ifadelerini kullanırken, yeni görevinin sorumluluklarını yerine getireceğini söyledi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, geçtiğimiz gün İYİ Parti lideri Meral Akşener'in davetiyle başdanışmanlık görevine getirildi.

Akener ile br buçuk saatlik görüşmenin ardından göreve getirilen Çıray, kendisine tebliğ edilen görevi beklemediğini, kendisine gösterilen güvenin gereğini yerine getireceğini kaydetti. 

İlk defa danışmanlık yapmadığını, daha önce 3 yılı aktif 7 yıl Başbakanlık danışmanlığı ve çok genç yaşta müsteşarlık yaptığını aktaran Çıray, "Kişiler bu tür makamlara tecrübeleriyle getirilirler. Genel Başkana teşekkür ederim, beni kendisine danışman yapacak tecrübe ve birikimde gördüğü için." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanlık Siyasi Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray, "Kararı beklemiyordum. Sayın genel başkanın takdiriyle oldu. Dolayısıyla bu takdire uygun ve bu güvenin karşılığını yerine getirecek şekilde bir sorumluluk üstlenmiş olduk. Güvenin gereğini yerine getireceğim" dedi. 

Çıray, şunları söyledi:

"Beni asıl mutlu eden, bu göreve geldikten sonra sanki iktidara gelmiş bir partinin görev vermiş olması gibi binlerce kişinin sosyal medya üzerinden ve yüzlerce kişinin de telefonla ve mesajlarla kutlaması. Bunu üzerime alınmıyorum, partinin yükselme ivmesinin ortaya çıkardığı bir durum. Türk milleti belli ki İYİ Parti'yi bir umut olarak görüyor. Buna layık olmalıyız."