İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'dan çok önemli kurultay açıklaması

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'dan çok önemli kurultay açıklaması
İYİ Parti Genel Sekreteri, avukat Uğur Poyraz, 20 Eylül'de yapılacak İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı ile ilgili detayları paylaştı. Misafir, seyirci, yabancı misyon, diğer siyasi partilerin temsilcilerinin davet edilemeyeceğini belirten Poyraz, Üst kurul delegesi olmayan GİK adaylarının başvurularını en geç 18 Eylül Cuma saat 17.00’ye kadar İYİ Parti Genel Merkezi’ne vermeleri gerektiğini belirtti.

Berkay BİGEÇ/Halil Yatar/YENİÇAĞ

İYİ Parti 20 Eylül Pazar günü, 2. Olağan Kurultayı’nı Ankara Altınpark’ta gerçekleştirecek. İYİ Parti Genel Sekreteri, avukat Uğur Poyraz kurultayın yapılacağı alana kimlerin girebileceğini ve Üst Kurul Delegesi olmayan Genel İdare Kurulu adaylarının başvurularını nasıl yapması gerektiğini Yeniçağ’a anlattı.

 

Poyraz’ın kurultayı ilişkin açıklamaları şöyle;

KURULTAY AÇIK HAVADA, MİSAFİR ALIMI OLMAYACAK

“20 Eylül 2020 Pazar günü, ikinci olağan kurultayımız var. Yetkili birimlerin öneri, talimat ve kısıtlamaları doğrultusunda kurultayımıza sadece delegelerimiz, üst kurul delegelerimizi alabileceğiz. Misafir, eş, seyirci, yabancı misyon, diğer siyasi partilerin temsilcilerini maalesef davet edemiyoruz.”

ÜST KURUL DELEGESİ OLMAYAN GİK ADAYLARI NASIL BAŞVURU YAPACAK?

Üst kurul delegesi olmayan Genel İdare Kurulu adaylarımız var. dolayısıyla alana da sadece üst kurul delegelerini alabildiğimiz için bununla ilgili bir çözüm oluşturduk. Üst Kurul Delegesi olmayan GİK adaylarımız genel merkezimize 18 Eylül Cuma günü saat 17.00’e kadar 70 delegenin imzasıyla, adli sicil kaydıyla, eğitim durumunu gösteren belgesiyle ve resmi özgeçmişiyle başvurabilecekler. Biz 18 Eylül saat 17.00’ye kadar o başvuruları alacağız, delege imzalarının kontrolü yapılacak, üyeliklerinin kontrolü yapılacak her başvuruyla ilgili bir alındı belgesi verilecek,  onlar bir sıra defterine kaydedilecek ve kurultayımızda onların adaylıkları listeye bu şekilde gerçekleşecek.”