İYİ Partili Beyaz: TÜİK Tayyip beyi üzmeyen İstatistik Kurumu'na dönüşmüştür

İYİ Partili Beyaz: TÜİK Tayyip beyi üzmeyen İstatistik Kurumu'na dönüşmüştür
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, “TÜİK “Tayyip beyi Üzmeyen İstatistik Kurumuna” dönüşmüştür” ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Beyaz’ın açıklamaları:

"Değerli Milletvekilleri AKP döneminde özelleştirme politikaları hız kazanmıştır. Kamu; Faaliyet gösterdiği alanlardan özel sektör lehine çekilirken, kamunun ücretsiz sunduğu hizmetler paralı hale dönüşmüş, u ani “kamu” yararı ve hizmeti gözetilerek yapılan faaliyetler, sermayenin işleyişine bırakılarak “kapitalist ekonominin kar mantığı” hâkim kılınmıştır.

Türkiye’yi şaha kaldırdığını, zincirlerini kırdığını iddia eden AKP döneminde; Türkiye’nin kurduğu, işlettiği, hizmet ürettiği kurumları satarak 62 milyar dolar özelleştirme yapılmıştır. Milletin parasının nereye harcandığını millete açıklamak zorundasınız!

Milletin bizi vekil kılarak gönderdiği Yüce Mecliste sormamız geren soru şudur;  Özelleştirmelerden elde edilen gelir, yatırım veya devletin borçlarının azaltılmasında kullanılmış mıdır? Madem bugün Türkiye bir Ekonomik Kurtuluş Savaşı veriyor, bu savaşı verecek olan vatandaşlarımız da, bu gelirlerin nereye harcandığını bilmek istiyor.

"BU PARALAR NEREYE GİTTİ"

Bu paralar nereye gitti? Kimlerin cebine girdi? Daha “128 milyar dolar” nereye gitti sorusunu yanıtlayamayan sizler, milletin bu sorularına cevap verebilecek misiniz? Bu gelirlere rağmen niçin 500 milyar dolardan fazla faiz ödedik? Ve hala; Türkiye olarak niçin yaklaşık 500 milyar dolar borç altındayız.

Devletin parasını har vurup harman savuranlar, işletmelerini peşkeş çekenler, bu paraların hesabını vermek zorundadır.  İçinde bulunduğumuz süreçte, bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğumuz gibi, bir de TÜİK krizi ile boğuşuyoruz. Açıkladığı hiçbir veriye güvenilmeyen, verileri denetlenemeyen, hatta; ziyaret edilemeyen Türkiye İstatistik Kurumu resmen “Tayyip beyi Üzmeyen İstatistik Kurumuna” dönüşmüştür. İktidar TÜİK’i bir nevi kalkana dönüştürdü.

Ne üzücüdür ki bu kurumun açıkladığı hiçbir makyajlı ekonomik veri güvenilir değil, enflasyon, işsizlik, gıda fiyatları, ne de kira artışı oranları gerçekleri yansıtıyor. Türk tipi Başkanlık Sistemine geçince, hızlı kalkınacağız, istikrarı yakalayacağız dediniz.

Yakalayabildiğimiz tek şey kriz, işsizlik, yoksulluk ve pahalılık. AKP yaşanan ekonomik krizin sorumluluğunu üstlenmek yerine; Kim olduğunu bilmediğimiz dış güçleri adres gösteriyor, finansal bir saldırı altında olduğumuzu ve küresel ekonomik sisteme diz çökmediğimiz için;

Bu krizi yaşadığımızı iddia ediyor. Her başarısız iktidar gibi, bu iktidarda kötü yönetimin sorumluğunu üstlenmiyor. Her kötü gidişatı dış güçlere bağlıyor. Eğer işler iyi giderse başarıyı sahiplenenler, işler kötü gittiğinde dış güçler limanına sığınıyor."