İYİ Parti lideri Akşener, Hz. Ali’nin doğumu, Nevruz ve Aşık Veysel’i anma etkinliğinde konuştu: Hakkı ve hakikati sancak bilmek yerine hak yiyene yuh olsun

İYİ Parti lideri Akşener, Hz. Ali’nin doğumu, Nevruz ve Aşık Veysel’i anma etkinliğinde konuştu: Hakkı ve hakikati sancak bilmek yerine hak yiyene yuh olsun
Hz. Ali’nin doğum günü, Aşık Veysel’in ölüm yıl dönümü ve Nevruz Bayramı “UYANIŞ, DOĞUŞ, AŞIK” etkinliğine katılan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Bizi biz yapan değerlerin bize öğrettiklerini bugün hayatımıza girenlerin bölmesine, gökyüzüne üfürülüp gitmesine müsaade etmememiz gerekiyor. Toprağı sadık yar belleyen gönül zenginlerimiz var. Bunca kıymeti bilmeyene yuh olsun. Bunca zenginlik varken yanlışı yapanlara yuh olsun. Hakkı ve hakikati sancak bilmek yerine hak yiyene yuh olsun” dedi.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Kent Konseyi, Toplumsal Düşünce Derneği ve Aşık Veysel Kültür Derneği’nin bir araya gelmesiyle gerçekleştirilen "UYANIŞ, DOĞUŞ, AŞIK" etkinliğine katıldı.

İYİ Partili Mine Baş koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve Hz. Ali''nin doğum günü, Nevruz ve Aşık Veysel''in ölüm yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen etkinlik yoğun bir katılımla gerçekleşti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şeref konuğu olarak katıldığı programda şunları söyledi:

Bu salonu şereflendiren herkese tek tek ve bu organizasyonu yapan bütün arkadaşlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

“ENERJİMİZİN GÖKYÜZÜNE SALINIP GİTMESİ ANLAMINA GELİYOR”
Bugün güzel bir gün, tabiatın yeniden doğuşu Nevruz. Türklerin Ergenekon’dan çıkışı, özgürlük. Allah’ın aslanı Hz. Ali efendimizin doğum tarihi. Nevruz ve Hz. Ali’nin doğum günü. Üst üste gelen iki doğuş. Yakışmışlar birbirlerine. Tabiatın uyanışı ve Hz. Ali’nin doğumu. Yıllar evvel böyle bir toplantıda bahsetmiştim. Canımız yandığında, özellikle kadınlar, önce saklanırız sonra gözümüzün önünde iki belirir ya medet ya Ali deriz ya Fatma Ana’mız deriz. Ne kadar kalbimizin içinden iki isim. Bütün bunlar varken sen sucusun ben bucuyum diye bölünmesi enerjimizin gökyüzüne salınıp gitmesi anlamına geliyor.

“FARKLILIKLARA SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIZ”
Bu enerji savrulup gök yüzüne gittiği zaman, kardeşlik enerjisinin. Kazığı yiyen hepimiz oluyoruz. Bizi biz yapan değerlerin bize öğrettiklerini bugün hayatımıza girenlerin bölmesine, gökyüzüne üfürülüp gitmesine müsaade etmememiz gerekiyor. Birbirimizin farklılıklarına saygı duymak zorundayız. Farklılıklarımızın enerjiye çevrilmesini, birlikteliklerimizin öne çıkarılmasının saygı kavramından geçtiğine inanıyorum.

“HAK YİYENE YUH OLSUN”
‘Kur’an’a bak, İncil’e bak. Dört kitabın dördü de hak. Hakir görüp ırk ayırmak. Hakikatte yüz karası’ diyen gönül rehberimiz Aşık Veysel’in ölüm yıldönümü. Cenabı hak mekanını cennet eylesin. Bizi bir araya getiren sebepler kutlu sebepler… Ne mutlu bize ki aklımızı, ruhumuzu, gönlümüzü besleyen büyüklerimiz var. Baharı müjdeleyen bayramımız var. ‘Allah seni hür yarattı, tamah seni kul etmesin’ diyerek, alnı açık başı dik olmayı öğütleyen rehberimiz var. Toprağı sadık yar belleyen gönül zenginlerimiz var. Bunca kıymeti bilmeyene yuh olsun. Bunca zenginlik varken yanlışı yapanlara yuh olsun. Hakkı ve hakikati sancak bilmek yerine hak yiyene yuh olsun.

ÜÇ ÖNEMLİ HADİSE

Programın koordinatörü İYİ Partili Mine Baş da açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Bugün 3 önemli hadisenin Hz. Ali’nin doğum günü, Nevruz’un ve Aşık Veysel’in ölümü sebebiyle toplandık. Bu 3 hadise 21 Mart’ta gerçekleşiyor fakat 21 Mart’ın Pazartesi’ye gelmesi sebebiyle etkinliğimizi bugün gerçekleştiriyoruz.

“HEPİMİZ AYNI VARDAR VAR OLMUŞUZ”
21 Mart toplumumuz için önemli bir gün. Bu kadim topraklar pek çok kültürün ve inanışın kesiştiği ve bir arada hayat bulduğu topraklardır. Bizler yüzyıllardır burada kardeşçe yaşam sürmekteyiz. Her ne kadar zaman zaman ayrılıkçı siyaset güdülse de büyük ozanın dediği gibi ‘Hepimiz aynı vardan var olmuşuz hepimiz biriz kardeşiz’. Hacı Bektaş Anadolu’ya geldiğinde onu ilk karşılayan kişi Kadıncık Ana’ydı. Kadıncık ana onun mürşidi oldu. Pek çok kadın sayabiliriz Alevi/ Bektaşi öğretisinde. Günümüz toplumunda kadının yeri 13. Yüzyıldaki Hacı Bektaş öğretisinin bir hayli gerisinde. Geride kalan ve mağdur olan sadece kadınlarımız değil. Bugün içinde bulunduğumuz ekonomik ve sosyal koşullarda toplumun tüm kesimi mağdur durumda. Tüm bu mağduriyete toplumun tüm kesimleri beraber olarak karşı durabiliriz. Tüm bu hoşgörü duygularıyla tüm ayrılıkçı siyasete bir karşı duruş olarak kıymetli Genel Başkanım İYİ Parti’yi kurdu.

“AKŞENER EN KIYMETLİ EVRAK TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİĞİ DEDİ”
Genel Başkanım Meral Akşener 100 bin imzayla Cumhurbaşkanı Adayı olduğunda cebinden kimlik kartını çıkararak şu şekilde seslendi, “Türkiye Cumhuriyeti’nde en kıymetli evrak budur. Ağa da paşa da reis de budur. 80 milyon birdir, eşittir ve kardeştir”. Bu ayrılıkçı siyasete rağmen her zaman birleştirici olan genel başkanıma teşekkür ediyorum.

AKŞENER’E HEDİYE EDİLDİ

Program kapsamında Dünyaca ünlü sanatçı Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Kim Young Moon tarafından sahnede yapılan “Gidilmeyen Yol” adlı tablo İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e hediye edildi.

NEVRUZ GELENEĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Akşener ayrıca, örs üzerinde çekiç döverek Nevruz adetini de gerçekleştirdi. 

 

İlgili Haberler