Esnaf elektrik faturasındaki oyunu Akşener’e böyle şikayet etti

Esnaf elektrik faturasındaki oyunu Akşener’e böyle şikayet etti
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in esnaf ziyaretleri devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Kırıkkale’ye giden İYİ Parti lideri bugün Aksaray’da esnafla bir araya geliyor...

Berkay Bigeç / Yeniçağ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in esnafın dertlerini Meclis’e taşımak ve kamuoyuna duyurmak amacıyla başlattığı yurt gezileri devam ediyor.

Şehir ziyaretlerine bugün Aksaray’da devam eden Akşener, İYİ Parti teşkilatı tarafından Eskil’de karşılandı. Akşener’e İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın da eşlik ediyor. 

"KAÇAK BEDELİN FATURASI DA BİZE YANSITILIYOR"

Elektrik faturalarının fazla olmasından yakınan bir esnaf “Kayıp kaçak bedeli ödüyoruz. Geçen yıla göre %60 fazla elektrik faturası ödüyoruz. Güneydoğu’daki kaçak bedelin faturası da bize yansıtılıyor, bu bizim suçumuz mu?” dedi. Esnafa cevap veren Akşener, “Sadece bu da değil İstanbul’da geçmediğiniz köprünün, tünelin de faturasını ödüyorsunuz” dedi.

Bir çiftçi ise Akşener’e “yem ve elektrik faturaları altında eziliyor” diye konuştu. Bu ziyaretleri propaganda amaçlı yapmadığını belirten Akşener “Sizlerin bütün dertlerinizi dinlemek için geldim, tek amacım problemlerinizi ülke kamuoyuna duyurmak” dedi. 

ÇİFTÇİ TEFECİNİN ELİNE DÜŞMÜŞ!
Akşener’in bir çay ocağında vatandaşla oturduğu sırada yanına gelen çiftçinin dedikleri İYİ Parti liderini adeta şoke etti. Çiftçi Akşener’e “elektrik faturam 26 bin lira geldi, tefeciye gidiyoruz diyen çiftçi şöyle konuştu; “Bu faturaları öderken icralık oluyoruz zor duruma düşüyoruz, 7. Ayda harmanımız olur, 11. Ayda mısırımız olur, 3. Ayda da pancarımız olur. Faturaları ödemek için tefeciye gidiyoruz, bir şeyler satıyoruz orayı ödüyoruz.  Elektrik faturası 26 bin lira geldi bu fatura bu şekilde 40 bin lira oluyor. 4.5. ayda gelen faturaları tefeciyle hallediyoruz.