Akşener’den Danıştay’a İstanbul Sözleşmesi çağrısı

Akşener’den Danıştay’a İstanbul Sözleşmesi çağrısı
İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptali için açtıkları dava ile ilgili Danıştay'a; "1 Temmuz'u beklemeden üzerindeki vesayetten sıyrılarak görevini yapmaya davet ediyorum." çağrısı yaptı.

İYİ Parti Genel Başanı Meral Akşener, İstanbul Sözleşmesi''nden çekilme kararının iptali için açtıkları dava ile ilgili Danıştay''a çağrı yaptı...

"BAŞVURUDAN HALA SES YOK"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akşener paylaşımında; " #İstanbulSözleşmesi''inden çekilme kararını durdurmak için Danıştay''a yaptığımız başvurumuzdan hâlâ ses yok.

Danıştay''ı, kadınlara olan sorumluğunun farkındalığına ve 1 Temmuz''u beklemeden üzerindeki vesayetten sıyrılarak görevini yapmaya davet ediyorum. #DanıştayOrdamısın" ifadelerini kullandı...

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaskanı Erdoğan''ın İstanbul Sözleşmesi''nden çekilme kararının iptali için Mart ayında Danıştay''a başvurmuştu. 

Dava dilekçesinde, 20 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete''de yayımlanarak yürürlüğe giren 3718 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı''nın yürütmesinin, öncelik ve ivedilikle davalı idarenin savunması alınmaksızın durdurulması talep edilmişti.

İşte o paylaşım:

 

İlgili Haberler