İYİ Parti: Yaptığımız muhalefet birilerinin canını yakıyor

İYİ Parti: Yaptığımız muhalefet birilerinin canını yakıyor
AKP'li Uşak Belediyesi'nde önceki döneme ait yolsuzluk iddiaları ile ilgili suç duyurusunda bulunan İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş’a yapılan saldırıya yönelik İYİ Parti'den sert bir açıklama yapıldı. Uşak İl Başkanı Şener Tokgöz, " Yaptığımız muhalefet birilerinin canını yakıyor" dedi.

Uşak’ta önceki dönemde AKP'li belediyenin yolsuzlukları hakkında suç duyurunda bulunan Uşak İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş’a 21 Aralık Cumartesi akşamı Hacıkadem kavşağındaki lambalarda kimliği bilinmeyen bir araçla pompalı tüfekle ateş edilerek suikast girişiminde bulunulmuştu. Konuyla ilgili İYİ Parti İl Başkanlığı'ndan bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

"YAPTIĞIMIZ MUHALEFETİN BİRİLERİNİN CANINI YAKTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

İYİ Parti İl Binası’nda gerçekleşen basın açıklamasına, Ankara milletvekili Durmuş Yılmaz ve Denizli milletvekili Yasin Öztürk de katıldı. İl başkanı Şener Toköz, "Merkez İlçe Başkanı’mız Hakan Savaş’a iki gün önce bir silahlı saldırı düzenlendi. Kimliği belirsiz kişilerin yaptığı bu saldırı ya da bu saldırıların nedeni, yaptığımız suç duyurularının ve Uşak Belediyesi’ndeki yolsuzlukları gündeme getirmemizle ilgili olduğunu düşünüyoruz” diyen Toköz, şunları söyledi:

“Yaptığımız muhalefet dolayısıyla birilerinin canını yaktığını düşünüyoruz. Hakan Savaş’ın yanına ilk ulaşanlardanım. Arabayı o halde görünce dehşete düştüm. Çünkü bu uyarı atışı değil direkt cana kasıttı. Bizi susturamazlar. Bu mermi sadece Hakan Savaş’a değil teşkilatımıza atıldı. Bize destek veren herkese teşekkür ederiz. Bu olay bizi daha çok kamçıladı. Köroğlu olmaya, Dadaloğlu olmaya devam edeceğiz. Biz Atatürk’ün çocuklarıyız. Bizi kimse yıldıramaz.”

"HAKİKATİN ORTAYA ÇIKARILACAĞINA İNANIYORUZ"

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz şöyle konuştu:

“Arkadaşımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Arkadaşımız hayatta, bugün itibariyle bunu bir kazanç sayıyoruz. Konu kolluk kuvvetlerinin incelemesinde, devam ediyor. Henüz ortaya çıkartılmış bir şey yok. Biz emniyet müdürünün ve valinin konunun üzerine gideceğini düşünüyoruz ve düşünmek istiyoruz. Herhangi bir çevreden ya da odaktan gelecek baskıya da direneceklerini düşünüyoruz. Ve hakkın hakikatin ortaya çıkarılacağına inanıyoruz ve inanmak istiyoruz. Arkadaşımızın kişisel bir husumetinin olup olmadığını emniyet güçleri soracaklar. Bizim elimizdeki bilgiye göre arkadaşımızın yerelde siyaset yapmaktan başka bir durumunun olmadığını düşünüyoruz. Olay aydınlatılınca tekrar basın açıklaması yapacağız.”

Denizli İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk ise yaptığı açıklamada, “Yapılan suç duyuruları hakkındaki gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz. Çünkü burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Bu hakların sonuna kadar arkasında duracağız. Sizlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.