İYİ Partili Çelik: “Suça göz yuman yöneticiler ne olacak”

İYİ Partili Çelik: “Suça göz yuman yöneticiler ne olacak”
İYİ Partili İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, imar affına zemin hazırlayan, kaçak yapılara izin veren yöneticilere dikkat çekti. Çelik, “Bu kaçak yapılara izin verip, görevini ihmal edenler ne olacak” diye sordu.

AKP Hükümeti’nin getirdiği imar affı tartışılmaya devam ediyor. İmar affında yararlanan on binlerce yapı ile ilgili tartışmalar sürerken, kaçak inşaatların bir anda yasalaşması tepkilere neden oldu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, kaçak yapılara göz yuman ve imar affı sonrasında aklanmış gibi görülen yöneticileri gündeme getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırlayan Çelik, kaçak yapılarda yöneticilerin aklandığına dikkat çekti. Çelik, Meclis’e taşıdığı önergede “Türkiye’nin birçok kentinde yerel yönetimlerde iktidar olan partinizin kentlerin 25-30 yılını imar ve hizmetlerini de içine alacak şekilde yönettiği açıktır. İmara aykırı yapı, kaçak ve ruhsatsız yapı, iskanı bulunmayan, yapı kullanımına izni olmayan yapılar son 25-30 yılın ürünüdür. Şimdi bu yapı stoğunu hiçbir sorumluluk alınmadan İmar Barışı adı altında “Yeni Kayıt Belgesi” ile meşru bir zemine alma çabası manidardır. Bilmek isterim ki Türkiye’de belediye ve il özel idareleri sorumluluğu alanında kalan söz konusu yapıların sorumluluğu kime ait, sorumlu belediye başkanı ve görevliler hakkında neler yapılmıştır.” İfadelerini kullandı.

İYİ Partili Çelik, Bakan Kurum'a şu soruları yöneltti:

1-20180926195826.jpg

İlgili Haberler