İYİ Partili Eyüp Şeker: "Bir çamura saplandık, çıkamıyoruz"

İYİ Partili Eyüp Şeker: "Bir çamura saplandık, çıkamıyoruz"
İYİ Parti Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı emekli Albay Eyüp Şeker, "Suriye'de bataklığa saplandık" dedi.

HALİL YATAR / YENİÇAĞ

İYİ Parti Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı emekli Albay Eyüp Şeker, "Suriye'de bataklığa saplandık" dedi. Eyüp Şeker, Suriye'den ne kadar erken çıkarsak o kadar az zararla kurtulmuş olacağımızı ifade etti. Eyüp Şeker; Türkiye'nin verdiği söz gereği M-4 karayolunun denetimini Suriye rejimine bırakıp, sınırımızla bu bölgenin insânî yardım bölgesi haline dönüştürülerek, mültecîlerin bu bölgeye taşınması gerektiğini ifade etti. 
Bölgeyi değerlendiren Eyüp Şeker, "Bataklığa birini kurtarmaya gittiğinizde, sizi de içeri çeker. Şu anda biz ona döndük. Silahlı Kuvvetler'in en güzide unsurlarını Suriye'ye götürdüler ve halen de onlara takviye gönderiliyor. Bir yere gidip üs kurduğunuzda; hem burada yeterli kuvvet bulundurursunuz, hem de bunu tahliye ve takviye planları yapılır. Biz bunu Irak'ta yaptık. Fakat Suriye'de, öyle bir durumdayız ki; çeksek çekemiyoruz, ama, takviye ediyoruz. Suriye de diyor ki; biz Soçi'de bu kadarına anlaştık, sen sürekli takviye yapıyorsun diyor" dedi.

Bir an evvel bu bataklıktan çıkmamız gerektiğini söyleyen Eyüp Şeker, sözlerini şöyle tamamladı:
"Şu anda bir çamura saplandık çıkamıyoruz. Şehitler tepesi boş kalmasın deniliyor. Bir de sizin çocuklarınız gitsin. Gariban Anadolu'nun kavruk çocukları, ekonomik krizden dolayı iş bulamamış gençlerimiz uzman olma yoluna gidiyor ve şu anda şehit oluyorlar. Türkiye Suriye bataklığından bir an evvel çıkmalı. Ne kadar erken çıkarsak, alacağımız zarar o kadar az olur. M-4 karayolunun kontrolünün, anlaşmalara uygun bir şekilde kendisine bırakılmasını istiyor Suriye rejimi. Bunu Soçi'de taahhüt etmiştik Soçi'de. Bu yol ile bizim sınırımızda kalan bölgeyi insânî destek bölgesi olarak saymalıyız. Bunun benzerini, biz 2003'te Irak'ta yaptık."