İYİ Partili Aydın’dan Çiller açıklaması: Erdoğan tarafından görevlendirilmiş

İYİ Partili Aydın’dan Çiller açıklaması: Erdoğan tarafından görevlendirilmiş
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Tansu Çiller'in yeni parti kuracağı iddialarına ilişkin olarak, “İyi Parti'nin oylarını kırmak için Erdoğan tarafından görevlendirilmiş” dedi.

Yeni parti iddiaları

Sözcü gazetesi yazarı Ruhat Mengi’ye konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, eski başbakanlardan Tansu Çiller''in yeni parti kuracağı iddialarını değerlendirdi.

“Bu partinin görev alanı, tek hedefi sadece İYİ Parti''dir, yüzde yüz böyledir, bunun şüphesi yok” diyen Aydın, söz konusu partinin İYİ Parti’nin oylarını kırmak için kurulacağını savundu.

Çiller ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki yakın dönemdeki samimi yakınlaşmaya da dikkat çeken Aydın, şöyle konuştu:

“Çiller, AK Parti''den oy koparan İYİ Parti''nin oylarını kırmaya çalışmak için Erdoğan tarafından görevlendirilmiş, “İYİ Parti''nin bulunduğu yerde ne yapabilirsen kardır” anlayışıyla iktidar tarafından desteklenen, maddi imkanları iktidar tarafından sağlanan bir proje kişisidir. Kuracağı parti de böyle bir projenin partisidir.”

Kurulması öngörülen parti için “Tabela partisinden öteye geçemez” değerlendirmesinde bulunan İYİ Partili Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu bakımdan, parti kursa bile sadece genel merkezi olan bir tabela partisi gibi olur.
Şu anda siyasi alanda boşluk yok, Tansu Çiller''in de itibarı yok, ciddiye alan da yok.
Biz de parti olarak ciddiye almıyoruz.
Ben bu konuyu takip ediyorum, gördüğüm kadarıyla; sıfır diyecektim ama iyi bir rakam olur, ekside.
O şu anda Recep Tayyip Erdoğan''ın emir eri pozisyonunda biridir, siyasal görevi Tayyip Erdoğan''ın verdiği görevdir.
Benim tavsiyem; boşuna bu işlerle uğraşmasın, evine gitsin, evinde otursun, onun Türkiye''de artık yapacağı bir şey de kalmamıştır."

İlgili Haberler